mandag 6. januar 2014

Mose i frøpottene er ikke ok

Apropos innlegget i går - det er ett sted jeg absolutt ikke vil ha mose og det er i frøpottene mine. I fjor vinter hadde jeg mange potter stående ute med frøsådd av forskjellige stauder. I en del av dem kom det ingen frøplanter, men isteden et kompakt moselag som nærmest virket som klebrig maling. Ikke rart at frøene måtte gi opp.
I år prøver jeg med smågrus i pottene. Jeg har nemlig fått med meg at ekspertene på Gardeners World bruker smågrus for å holde mosen borte og også for å minske vannfordampingen. Og jeg tror det virker. Pottene jeg sådde med hundekjeks i juli har stått ute i halvskyggen og det er ikke tegn til mose her ennå. Men frøene har allerede spirt :)

Smågrusen jeg bruker er rett og slett strøgrus for isete veier. Jeg skal snart hamstre noen pakker til.

Hagehilsen fra Vigdis

5 kommentarer:

 1. Tusen takk for tips! Likte måten du fikk fatt i grusen også :-). Jeg har henta på stranda, men har mest brukt sand. Jeg har egentlig bare brukt det når det har stått på pakka, men det er vel lurt å bruke smågrus på alt som ikke spirer fort, for det er vel da mosen kommer.
  Sikkert bedre med smågrus enn sand, for da blir det enda mer luftig. Kan kanskje komme med andre frø på den måten, men det er vel ikke så veldig farlig.

  SvarSlett
 2. Lurt tips! Strøgrus har vi alltid ligende, så det skal jeg bruke når jeg sår neste gang :)

  SvarSlett
 3. Det var et smart tips, ja! Mose er ikke det en vil ha i pottene ute :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...