fredag 24. januar 2014

Bokanbefaling

 I 2009 ga den engelske hageforeningen RHS ut boken Encyclopedia of Garden Design. Dette er en praktbok på hele 360 sider fullstappet av fotografier, illustrasjoner og idéer. Jeg tror ikke denne boken finnes på norsk, men jeg synes den er grei å lese på engelsk. Jeg har nettopp kjøpt boken på Tanum for kr 349,-. På Amazon.co.uk selges den for £16.75.

Det jeg liker aller best med denne boken er at den virker veldig up to date når det gjelder trender, hagestiler og planteutvalg. Jeg har aldri kommet over en hagedesignbok med så mange illustrerende og inspirerende bilder. Noen vil kanskje mene at det hadde gjort seg med mer utdypende tekst, men jeg synes boken blir ekstra brukervennlig med alle illustrasjonene.

Boken tar for seg design-prinsipper, hage- og designstiler, materialvalg og sammenplantinger. Den viser også hvordan man bygger pergola, legjerder, terrasser etc. Bakerst i boka er det en planteguide som inneholder et tidsriktig utvalg av både trær, busker, stauder, gress og løkvekster.

 Dette er en bok man kan bla og lese i lenge uten å bli lei.


Hagehilsen fra Vigdis


2 kommentarer:

 1. Jeg har RHS sin plantebok tilsvarende denne, fantastisk. Når deg gjelder trender ligger resten av Europa en del foran oss på mange områder. Så mange ting de årene jeg bodde i Belgia som kom her hjemme årene etter at vi flyttet hjem igjen.

  SvarSlett
 2. Hei Vigdis

  Den ser godt ud, og RHS har jo en tradition for gode bøger:)

  Og ja, £16.75 det lyder billigt!

  Tak for tipset -

  Og en dejlig helg herfra!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...