torsdag 23. januar 2014

Innramming

Å lage en innramming av en pen utsikt eller av et parti i hagen, er et designtriks som jeg har sett på Chelsea Garden show og i en del privathager. En tydelig innramming gjør at vi fokuserer bedre på et "motiv" i hagen eller utsikten. Det samme gjelder vinduer i levegger og hekker, de trigger vår nysgjerrighet på hva som ligger bakenfor.
En litt kjedelig utsikt mot en åker har fått en innramming.

Denne installasjonen fungerer både som kunst og en slags dørramme. Den gjør slik at vi ser kun et utsnitt av hagen. Igjen denne kontrasten mellom harde kanter og et grøftekant-aktig bed som fremhever det beste i hverandre.

Eviggrønne "buevinduer" av spraglete eføy lager en rominndeling og samtidig en fin innramming av utsikten til hagen i neste rom.
Her har jeg knipset et bilde fra boken Encyclopedia of Garden Design (helt på kanten av lovlighet). Mer om denne boken i morgen.

Hagehilsen fra Vigdis

4 kommentarer:

  1. Så spennende tema du tar opp! Om man ikke får det såå perfekt i egen hage så inspirerer det i høy grad..takk for titten! Ha en fin dag forresten, hilsen Eli.

    SvarSlett
  2. Dette ser ut som er spesielt spennende hage :-) Så stilig med de forskjellige innramminger. Her er mye man kan hente ideer fra.

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...