torsdag 30. januar 2014

Livet etter en skogbrann

Jo visst er det uhyggelig med skogbrann, og jeg føler med alle de som har blitt rammet. Men for naturen er ikke skogbrann en like stor tragedie.
Bilde fra Commons
Ta f.eks frøene til Bråtestorkenebb Geranium Bohemicum, de ligger i jorden og spirer først etter en brann (trenger 60gr. for å spire). Det finnes også biller som bare lever på brent skogsområde. Enkelte sopparter er også spesialisert på brannområder. I 2008 var det en voldsom skogbrann på Sørlandet og HER kan du sen en interessant kort video om plantelivet etter brannen. Utrolig å se hva som kan overleve en kraftig brann! Frøya blir nok grønn igjen ganske snart.

Hagehilsen fra Vigdis

3 kommentarer:

  1. Det er så tragisk med disse voldsomme brannene! Jeg får så vondt av alle berørte, men jammen var det interessant og med lettelse jeg leste om hvordan naturen reparerer seg selv - og til og med vender det utbrente område til sin egen fordel med tilpassede planter, insekter og fugler. Og vi mennesker, vi er jo tilpasingsdyktige så det holder, vi også. Men jeg tror det er mange som har mistet mye og har blitt merket for livet nå.

    SvarSlett
  2. Det var en nydelig storkenebb! Det gode seirer til slutt!

    SvarSlett
  3. Nydelig bilde:) du er flink og ta flotte biler:) ha en fin helg

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...