fredag 3. januar 2014

God ide å la gresset gro

Hvorfor klippe gresset når det kan bli så vakkert og luftig? Hadde jeg hatt en stor plen, ville jeg helt sikkert bare klippet en bred gang inntil hekk og blomsterbed.......eller kanskje laget et mønster med store ruter av langt, uklippet gress ala Le Jardin Plume.
Der gresset får lov til å gro fritt, kan man om våren rake kraftig for å fjerne mose og sammenfiltret gress. Deretter kan man drysse noen prestekragefrø og kanskje noen kornblomstfrø. Og utpå sommeren har man fått en koselig blomstereng.

Hagehilsen fra Vigdis

3 kommentarer:

 1. Helt enig! Grasstrå og blomstereng er vakkert! Også er det jo lettvint å slippe unna med en slått evt to i året framfor 1000vis når en har plen, litt overdrevet kanskje :-). Det var lurt med ganger med kort gress, for det kan jo være litt vått å gå i.

  SvarSlett
 2. Enig med deg her! Og så er det jo så bra for alle insekter også siden de naturlige blomsterengene blir färre og färre.
  Klem!

  SvarSlett
 3. Hei og godt nytt år! Jeg kunne nok også ha tenkte meg litt sånn i en hage. Artig effekt når det ville kombineres med strenge linjer.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...