torsdag 19. juli 2012

Lavendel springer ut

Her er bilder fra fjorårets lavendelstiklinger. Må si jeg er litt stolt selv om det var enkelt å formere dem. Jeg er overrasket over hvor store de har blitt bare på ett år.
Når du lager stiklinger, er det viktig at de små greintuppene allerede har laget sidegreiner. Riv av de nederste bladene/sidegreinene og sett i potter eller rett ut i bedet.

4 kommentarer:

 1. Takk for god oppskrift! Jeg har for første gang fått til lavendel som overvintret fra i fjor. Da skal jeg prøve å formere de. Nydelig bilder!

  SvarSlett
 2. Hei!

  Godt tips ang. lavendel. Takk! Jeg vil også prøve det. Lavendel ville jeg gjerne hatt mer av. Kikket på innlegget under også, om geranium. De er jo også uunnværlige planter i hagen, men sant som du sier at de fleste legger seg flate og blir stusselige i bladverket. Jeg klipper ned mine også, og de kommer jo så fint igjen. Men jeg har en nydelig en som ikke trenger å klippes ned, som også ligner den som din nabo har. Det er geranium Sanguineum var. Striatum med lys rosa søte blomster. Den er spesielt vakker synes jeg. Er det den samme, tror du?

  Ha en fin-fin dag. Regn her på Hedmarken i dag. Vi har endelig fått nok og jeg blir bekymret for råtne roseknopper....

  Beste hilsen fra TRine

  SvarSlett
 3. Så flink som du er. Jeg har prøvd, med mindre hell!
  Nå er det nok litt kaldt her hos meg, så Lavendel dør.

  SvarSlett
 4. Så fine de ble! Lavendel er noe av det
  vakreste jeg vet...elsker den blåfargen
  og de er så dekorative! Lekre.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...