torsdag 1. august 2013

Solbedet i dag


Jeg syns det er moro å leke med farger når jeg lager staudebed. I solbedet satser jeg på fargesterke stauder i orange, gult, mursteinsrødt, lilla og litt hvitt. Solbrud Helenium Moerheim beauty har blomstret et par uker allerede og i år har den fått selskap av Isop Agastashe Blue Fortune (øverst til venstre). Den hvite solhatten (øverst til høyre) er artig like før den springer ut, den gir masse karakter til bedet. I år har de blitt ekstra høye og riktblomstrende. Det blir dessverre ingen blomster på Værhanen Crocosmia Lucifer, den overlevde bare så vidt vinteren.

Bronsefennikel Foeniculum vulgare smokey og den gule solhatten Echinacea Summer breeze begynner også så smått å blomstre i solbedet. Trodde at solhatten skulle bli høy, men den blir bare ca 70 cm.

Hagehilsen fra Vigdis

10 kommentarer:

 1. Moro og inspirerende å se staudebedet ditt! Er enig i at solhattene er nydelige på bildet ditt: De er virkelig noen søte småttinger som skal folde seg ut for verden og vise hvor fine de er!

  SvarSlett
 2. Du kan det med å komponere fantastiske blomsterbed. Det er deg og Claus som er mine favorittbloggere på fargekomposijoner. Jeg skulle likt å ha deg på besøk i Eplehagen så jeg kunne fått noen tips :))) Hilsen Anne

  SvarSlett
 3. Hei Vigdis

  Imponerende dejlig impressionistisk bed! - min solbrud skal først til at blomstre nu, så du må have overhalet os;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 4. Flotte bed du har! Jeg er altfor mye plantesamler til å få fargeavstemte bed ;-)

  SvarSlett
 5. Jeg synes det er flot, at du har så mange farver i dit staudebed. Jeg elsker også at blande en hel masse. Planterne giver hinanden meget.
  Jette

  SvarSlett
 6. Nydelige sammenplantinger!

  SvarSlett
 7. Så fine bilder og blomster fra den fine hagen din, farger og mange planter sammen er så flott.
  Ha en fin kveld, Marit.

  SvarSlett
 8. Et riktig vakker bed du har komponert :)
  Ønsker deg ei finfin sensommerhelg.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...