fredag 30. august 2013

Forsiden i august

Jeg har nølt litt med å vise bilder av bedene på forsiden av huset. Synes ikke de har blitt så fine. Men nå har disse bedene blitt omdøpt til testbed, og da føler jeg meg litt mer komfortabel med å vise dem fram.
Planen var å gå for blomster i fargene lysegult og rustrødt, pluss mørkt bladverk. Men det gikk altså ikke helt etter planen.
Siden jeg hadde gravd ut så store bed, ville jeg fylle store deler av dem med krypende Blomkarse i lysegult og rustrødt. Innimellom skulle det bli noen høye stauder og sommerblomster. Bildet på frøpakken med Blomkarse viste lysegule blomster, men de har dessverre blitt svært gyllengule. Nå i ettertid ser jeg at den heter Golden Globe, så dette burde jeg ha tenkt meg. Kraftige og fine planter har det blitt, men det blir for mye av det gode med denne freidige fargen (enda skarpere i virkeligheten enn på bildene).

Den rustrøde Blomkarsen Black velvet har en flott farge. Men synd at den ikke sprer seg så godt utover som den gyllengule typen.

Når det gjelder de høye staudene og sommerblomstene, så kommer de ikke helt til sin rett. Og det skyldes den glisne hekken i bakgrunnen og at blomkarsen ikke har laget et så tett teppe som jeg ønsket meg. En stram og tett hekk ville gitt en flott ramme til bedet. Nå ser det hele litt rotete ut.
 Ja, ja, det er feilene man lærer av....

Jeg skal forresten legge på ferdigplen på en del av disse nye bedene på forsiden av huset. Blir mer ryddig da (med tanke på hussalget).

Hagehilsen fra Vigdis

3 kommentarer:

 1. Her blir liksom alle bed testbed.. Disse var jo fine?! God helg!

  SvarSlett
 2. Testbed må vi ha. Jeg har stadig slike bed, og noen ganger forblir dem bare en test :)

  Kjempe fint var det, og blomkarsen var veldig flott. Klem

  SvarSlett
 3. Gøy å se prosjektene dine. Disse testbedene ligner til forveksling noen av mine bed, som for øvrig ikke er testbed. Hehe. Det er ikke alt som er like frodig til samme tid, men det blir jo enda bedre neste år! Og for din del, er det jo å starte helt fra scratch! Noe så spennende.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...