lørdag 10. august 2013

Pionvalmuen Purple Paeony

Kjære hagevenner og hagebloggere, tusen takk for alle hyggelige kommentarer! Du verden så mye det betyr å få gode tilbakemeldinger.  Jeg koser meg forresten også veldig med å lese hagebloggene deres!

Det er valmuetid i hagen og her er en med stor wow-faktor; pionvalmuen Papaver Purple Paeony. Den gjorde sin blomsterdebut i rosebedet i dag og har blitt beundret lenge og vel. Det er bare en ting som er dumt, og det er at jeg ikke har sådd den over hele rosebedet.

Verbena Hastata Rosea, som ble sådd i vinter, er i ferd med å blomstre (nederst til venstre). I år blir de ikke så høye, men neste år tenker jeg de legger i vei. Kornblomsten Centaurea cyanus Purple Midget (nederst til høyre) har akkurat samme farge som pionvalmuen. Jeg må innrømme at alle typer frø med Purple i navnet alltid vekker interesse hos meg :-) 

Hagehilsen fra Vigdis

9 kommentarer:

 1. For en valmue!!! Nydelig både i fargen og formen. Håper den vil blomstre lenge!

  Igår kom fröene fra deg i posten. Tusen takk atter en gang! Gleder meg til å så:-)

  Klem Nora

  SvarSlett
 2. Ja, tusen takk for frøene. Så lekre valmuene er! Jeg er helt enig med deg, lilla er en spennende farge :-)

  SvarSlett
 3. Virkelig nydelige valmuer, både her og i innlegget under. Husker at min mormor hadde (Sibir?-)valmuer som selvsådde seg i grusen:-)

  SvarSlett
 4. Peonvalmuene er så utrolig vakre! Jeg fikk frø i fjor og har hatt en fin liten blomstring, nå kan jeg samle ennå flere frø, også håper jeg på at noen selvsår seg.. jeg vil nemlig også gjerne ha flere!

  SvarSlett
 5. Vakkert. Tusen takk for frøene. Anne

  SvarSlett
 6. Din peonvalmue er vakker. Valmuer er flott. De kan få spre seg i min hage.
  Jeg har noen lysere rosa (enn dine)peonvalmuer her i hagen min. Jeg kaller dem "Hysteriske badehetter". Nå er de fleste avblomstret, men frøbelgene er også dekorative. Vil du ha frø, så si fra.

  SvarSlett
 7. Dette var virkelig en flott hageblogg - koselig, nyttig og variert! Jeg/vi har bestemt oss for å gjøre mer ut av hagen vår, særlig å gjøre den litt mer fargerik. Jeg leser nå hagebøker og blogger for å orientere meg; er særlig på jakt etter stauder som har lang blomstring og er godt egnet til å lage buketter av - det syns jeg er så koselig. Jeg kommer nok til å besøke deg titt og ofte :-)
  God søndag!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 8. Ja, nydelig pionvalmue! Den kunne passet veldig godt hos meg også.

  Ha en flott søndag:)
  Solveig

  SvarSlett
 9. Herlig, "purple" blomstring. Vigdis, jeg liker deg. Du har mye vakkert i din spennende hage. Stilrent. Stilfullt. Trendy og tidløst.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...