lørdag 27. juli 2013

Sort hundekjeks - vil du ha frø?

I går høstet jeg de første frøene, moro! Den svarte hundekjeksen var på nippet til å slippe frøene på bakken, den er kjent for å frøså seg selv. Nå vil jeg gjerne ha litt kontroll på dette, derfor klippet jeg av en del tupper.
 Det er like godt å så dem med en gang. Men jeg regner med at de trenger en vinter (kulde) for å ville spire. For å unngå at det samler seg mose i frøkaret, har jeg strødd på fin grus (rester fra strøgrus sist vinter). Det blir nok lys til at frøene spirer (har prøvd ut med andre planter). Håper det ikke kommer masse andre frøugress oppi her, må i hvert fall passe på å høste inn bringebærene, ellers blir det bringebærplanter her istedenfor hundekjeks. Spent på om mange av frøene blir den vanlige typen hundekjeks. Lett å se hva det blir, for bladene blir raskt mørke.

Den svarte hundekjeksen blomstret fra slutten av mai og langt inn i juni. 

Jeg har en del overskuddsfrø og deler gjerne med andre. 
De første fem som melder seg, sender jeg frø til :-) 

Klem fra Vigdis


8 kommentarer:

 1. Ja takk, jeg vil gjerne prøve disse svarte hundekjeksene! Det var smart å sette frøene sånn under noen andre planter. Jeg har ikke epostadressen din lenger. Har du min?

  SvarSlett
 2. Om du har frö igjen så vil jeg veldig gjerne pröve meg på disse:-) Send meg isåfall din adresse til noralora71@hotmail.com så sender jeg deg en frankert konvolutt!
  Ha en fin lördag!
  Klem!

  SvarSlett
 3. Jeg vil gjerne ha frø. Sender gjerne noen tilbake. Plukker inn fra blomkarsen Milky way nå, lys gul. Kan sende noen av dem hvis du vil ha og ikke har den fra før. Gi meg et pip på bjorkvoldbesokshage@hotmail.com.

  Ha en fin dag!
  Brita

  SvarSlett
 4. Har du fortsatt noen frø igjen ? Jeg synes den svarte hundekjeksen ser helt fantastisk ut i beddene dine. Jeg har noen flotte peonvalmuer i hagen som jeg sparer på frøkapslene for å høste frøene (vil også ha kontroll ... :)) ). Ikke helt greit å si hvilken farge plantene fra frøene får, siden jeg sådde mix av sorte, hvite, røde og hvite med rødt og de blander seg vel med hverandre.

  SvarSlett
 5. Oi, er det flere frø kunne jeg gjerne tenkt meg noen. Har forsøkt disse før uten at det ble spiring, men jeg gir ikke opp ;) Kanskje jeg høster frø av stauder du kunne tenke deg til gjengjeld, det går litt tregere her så innhøstinga har ikke helt startet. Ellers er det mange staudebarn her :)
  Hilsen Turid.

  SvarSlett
 6. Hei! Da rakk jeg å bli nr.5. Morsomt å prøve svart hundekjeks. Jeg gjør som Nora. Send meg adressen din til hagenvaar@epost.no så sender jeg en frankert konvolutt. Anne

  SvarSlett
 7. Ha ha ha, jeg rakk ikke å bli med, men det går bra! Ville bare si det var et morsomt påfunn å dele frø på denne måten. Et eksempel til etterfølgelse. Ble inspirert til å gjøre det samme!

  SvarSlett
 8. Så smart å gjøre det på denne måten da, Vigdis. Både å gi ut og lage frøboks. Du blogger sikkert om prosjektet etterhvert?...

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...