tirsdag 2. juli 2013

Juliklipp og strukturen kom fram

Det er ikke så lang vei fra frodig og frisk hage til overgrodd og sjuskete hage. Her i hagen var det på tide med en real juliklipp.
Rosestorkenebben i buksbombedet har fått en kraftig stuss. Hvilken forandring det ble! Nå er det igjen mulig å se at det er noen buksbomkuler her og også hyllebærbusken i midten av bedet kommer til sin rett. Både hyll og buksbom fikk en stuss siden jeg var i klippemodus.

Slik så det ut før nedklippingen. 

For 8 år siden var denne buksbomen en puslete plante på ca 10 cm. Buksbomen vokser seint, men blir til gjengjeld veldig tett hvis man stusser den jevnlig. Det sies at man bør klippe den på en overskyet dag slik at den ikke skal få brune blader og bli ømtålig for soppangrep. Lurt å vaske saksa før klipping også for å unngå sykdom. Storkenebben er ikke så fin rett etter klipping, men om en uke eller to har det vokst fram mange nye og vårfriske blader.

Klem fra Vigdis

6 kommentarer:

 1. Hei! Klipping gjør underverker og så er det så morsomt. Man får nesten en ny hage. Anne

  SvarSlett
 2. Det er jammen sant. Litt langt gress, ville vekster, litt ugress og og og. Man kan nesten få panikk. Det er bare å begynne i ende og håpe man kommer i mål. Hekksaks i flittig bruk hos oss om dagen.

  SvarSlett
 3. Utrolig gøy at du vil vise før-og etter-bilder, det er spennende å se. Nydelig du har det!!

  SvarSlett
 4. Takk for gode råd ang klipping av buskbom. Visste ikke de så lett angripes av sopp.
  Rosenstorkenebb hadde jeg tidligere. De forsvant i dreneringsarbeidet :( De gjør seg godt som bunndekkere. Smart å trimme dem godt også da.

  SvarSlett
 5. Jeg har aldri klippet ned rosestorknebb, men det skal jeg huske på. Gjør jo sånt rett som det er med sommerblomster. Hos meg er det mest gresskanter som må klippes + at jeg enda ikke har klippet bort visne greiner på kaprifolen... ++ Fine buksbom!

  SvarSlett
 6. Det ble flott! Klippingen 'fresher opp'.
  Fine tips angående buskbomklipping.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...