fredag 26. juli 2013

Rask bunndekker

 I mai plantet jeg noen små avleggere av Rosestorkenebb i det varmeste bedet i hagen. Her dirrer luften av varme på ettermiddagene og den lette jorda blir snart knusktørr. Til tross for mye solskinn de siste ukene er den i god form (har vannet litt da). Rosestorkenebb er en av hagens tøffinger. Parykkbusken (i midten) tåler også varme forhold, men det er viktig å vanne den det første året.

Litt dvask i mai rett etter planting, men røttene er tykke og lagrer vann.

Ble veldig glad da jeg oppdaget denne mørkegrønne rosetten. Det er en frøplante fra Verbascum Violetta som stod i dette bedet i fjor. Den skal jeg nok passe godt på og flytte til et bedre sted når været egner seg for det.
Hagehilsen fra Vigdis

4 kommentarer:

 1. Kjekt med noe som tåler så mye tørke. Verbascum er en plantesslekt som har mange flotte sorter. Jeg har en som er hvit, og håper at den skal frøså seg.

  SvarSlett
 2. Så flott du har det i hagen din! Og, så mange nydelige stauder du har satt sammen så fint! Burde egentlig ha tatt en tur innom og stjelt noen avleggere til et nytt staudebed på åsen vår;)

  SvarSlett
 3. Rosestorkenebb er en sort jeg tror jeg kan like godt. Har en veldig solvarm hage og skrinn jord , tøffinger er det som kan trives her. Har plantet et par nye sorter i år og håper de breier seg godt utover :) Googler nå Verbascum - tørketålende klinger godt i mine ører.

  SvarSlett
 4. Dine storkenebb så frodige ut! Morsomt at de trives så godt. Du er nok flink til å stelle med dem i denne varmen! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...