mandag 7. januar 2013

Store blomster - nei takk!

Jeg syns ikke store blomster er så fine, derfor har jeg litt problemer med å like store liljer og engletrompet. Også pion og store, fylte roser er planter jeg ikke vil ha for mye av. De er for mektige og litt for høytidelige. Til og med lupiner holder jeg meg unna. Jeg bor i et saklig Funkishus og det kler ikke så godt nostalgiske planter.

Denne pionen ville passe bedre i en hage utenfor et koselig hvitmalt Sveitserhus. Men jeg har likevel blitt glad i den siden jeg på en måte har oppdratt den og flyttet den med meg.


Hos meg passer liljer ikke så godt inn, men jeg har glede av å se dem i andre hager. Det er vel på samme måte som når man besøker noen og beundrer den flotte innredningen samtidig som man vet med seg selv at man ikke ville trives med stilen selv.

Hestemynte Monarda liker jeg.

Luftige småblomstrende planter, slanke og sirlige er mer min greie. Og så har jeg litt forkjærlighet for rufsete og rampete blomster. Store blader er jeg skikkelig fan av. Når jeg tenker etter har jeg da noen Dahliaer og kurvblomster som må kunne kalles store. Ingen regel uten unntak heter det jo...mon tro om ikke jeg har blitt en smule påvirket av all kikkingen på designerhager den siste tiden. Der er det mye gress og præriestil å se.

Hagehilsen fra Vigdis!6 kommentarer:

 1. Jeg måtte bare innom for å se. Overskrifta pirret nysgjerrigheten min :)
  Vi har alle våre favoritter, og det er bra. Det er jo det som gjør hagene våre forskjellige.

  SvarSlett
 2. Jeg er jo selv veldig svak for de aller minste plantene, såkaldte nærsynplanter, men er ikke verre på det enn at jeg tar en Ole Brum og sier ja takk begge deler :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja takk begge deler er et godt motto :-)

   Slett
 3. Er stor tilhenger av at hus og hage må henge sammen litt som hus og interiør. Jeg har et hvitmalt hus med smårutete vinduer. Hadde jeg hatt et funkishus hadde hagen nok sett annerledes ut. Ikke så sjelden man ser noe som er kjempefint, men tenker det passer ikke hos meg.

  Brita

  SvarSlett
 4. Godt vi er forskjellige og gir hagene ulikt preg. Det skaper mangfold. Personlig blir jeg aldri noen pastelldame, og fyrer gjerne opp med litt oransje for at det ikke skal bli for søtt.

  SvarSlett
 5. Jeg er heller ikke noen rosefantast, til det stikker tornene for mye :) Men noen har jeg da, selv om de ikke er av det prangende slaget! Dillene kommer og går, og steinbedplanter fascinerer meg til tider! Funkishus krever vel litt mer stramme planter, og det finnes flere av den sorten :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...