søndag 13. januar 2013

Solblomst - Dorotheanthus bellidiformis


Solblomst Dorotheanthus bellidiformis er en plante som jeg nesten ikke har sett siden jeg var ei lita jente. Pappa pleide å plante dem ut i steinbedet. Og det var nok en lur plass siden solblomsten elsker sol og trives på tørre steder.

 Blader og stengler er tykke, nesten som sukkulenter. Fargene gir meg sydenstemning.

Solblomsten åpner blomstene bare hvis det er nok sol, men den er fin med halvlukkede blomster også. Skal jeg utfordre skjebnen og så noen av disse? Litt sol må det da bli til sommeren.

Hagehilsen fra Vigdis!

5 kommentarer:

 1. Ja, det synes jeg at du skal prøve :-) Jeg har også set dem til salg i Danmark de seneste par år. God søndag!

  SvarSlett
 2. Jeg har sådd slike og det gikk kjempegreit. God spiring og ikke vanskelig i det hele tatt. Skulle sådd av den selv hadde det ikke vært for at akkurat nå er det bestilt så mye frø at jeg tror drivhuset blir fullt. Troen på at det blir sol i sommer må vi jo ha! Flott å plante flere planter med forskjellig farge i krukke slik bildene dine viser.
  Lykke til!
  Brita

  SvarSlett
 3. Ååååå, der kom bardomsminnene for fullt:) Vi hadde alltid Middagsblomster i min barndoms hage. De er bare helt nydelige. Sådde dem selv for første gang ifjor. Det gikk veldig greit. Takk for herlige bilder:)

  SvarSlett
 4. PS: Jeg sådde dem direkte på friland på våren. Ikke noe problem!

  SvarSlett
 5. Ja, de er lett å frøformere, så da er det bare solen det kommer an på. De er så nydelige når de står med åpne blomster, så vi får satse på en nydelig sommer.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...