onsdag 9. januar 2013

Artig løk

Kikket på BBC's The A to Z of TV Gardening i går kveld på iPlayer (veldig bra programserie) og ble inspirert til å google etter Allium. Jeg oppdaget noen "nye" Allium som det kunne være interessant å prøve ut. Allium Forelock er en av dem. Jeg falt for disse søte trommestikkene med bustete topp. Mange fine bilder av dem på Google.
Foto fra Wikimedia som tillater bruk: Mike Peel (www.mikepeel.net)

Andre sorter jeg er spesielt interessert i er Allium Atropurpureum og Allium Silver spring. Må bare huske å bestille dem til høsten. Noen som har disse i hagen?

Allium Sphaerocephalon (Photo: Mike Peel)

Prydløken på bildet ovenfor sådde jeg i fjor, men jeg må nok vente et par år på blomstring. Da jeg plantet frøplantene ut i juni, så de ut som tynne gresstrå. Håper at de dukker opp igjen til våren. Frykter at jeg kanskje har luket dem bort, må merke plantene mine bedre, argh!

Hagehilsen fra Vigdis!

4 kommentarer:

 1. Så flotte de er, de er jo fine i hagen men der er så stilige i dekorasjoner også.

  Takk for tipset, Marit.

  SvarSlett
 2. Ivrig luking kan väre et aber inni mellom. Jeg har også luket bort små planter flere ganger, bl.a martagonliljer som har sådd seg selv:-( Över meg på å bli flinkere til ikke å luke alt smått i bedene hvis jeg ikke er 100% sikker på at det er ugress:-)
  Allium er nydelige planter, og så er det så flott at de får stå ifred for rådyrene:-)
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg er også veldig glad i prydløk. Den siste du viser, har jeg . I høst satt jeg 300 løk i ett bed mellom stauder. De trenger noe å støtte seg til. En gang hadde jeg dem sammen med brudeslør. Det ble kjempefint. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvarSlett
 4. Allium er så flott. Her hadde du funnet noen skikkelige lekkerbiter.

  Klem vivi

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...