lørdag 8. februar 2014

Vekstrommet er klart

 Endelig har jeg fått ryddet vekstrommet i kjelleren. Det har vært litt av en jobb å fjerne alle eskene og skrotet som har samlet seg her i løpet av sommeren og høsten. Her på vekstrommet i kjelleren er det passe kjølig for frøplantene. Hit kommer de etter at de har spirt i vinduskarmen i stue og kjøkken.
Ministemor-spirene har begynt å bli tynne og langstrakte, virkelig på tide å gi dem mer lys og kjølige forhold. Merkepinnen er klippet ut av en isboks :) Viola Rose Shades kan minne om stemorsblomsten på bildet nedenfor.

Dette er en Viola cornuta Penny rose blotch. Rose Shades er litt mer hvit i midten. I år har jeg vært flink og vasket pottene ordentlig. I fjor kom det en soppsykdom på noen av frøplantene, og det var ikke moro. Lovet meg selv at pottesamlingen skulle vaskes skikkelig denne gangen. Jeg bruker kun plastpotter. Keramikkpotter er vakkert, men dessverre, de tar så mye plass.

Hagehilsen fra Vigdis

10 kommentarer:

 1. For eit supert planterom du har. Der kan det bli mange kjekke stunder framover. Du er godt i gang med sådden og spirane let ikkje vente på seg.
  Herlige tider.......:)
  God helg.

  SvarSlett
 2. For et feiende flott og ryddig rom. Tenker du skal få mye moro her. Jeg gleder meg til å begynne, her også!

  SvarSlett
 3. Jeg har også ryddet klart vekstrommet. Det var skikkelig inspirerende for det var som dag og natt ;-)) God helg!

  SvarSlett
 4. Så ryddig og flott vekstrom du har! Der blir det nok alet frem mange fine planter :-)

  SvarSlett
 5. Der var det god plass til mye fint! Jeg har også ofte vært sløv med å vaske, men tror jeg stort sett vaska i fjor... Ikke alltid så lett å få dem helt reine, pottene.

  SvarSlett
 6. Flott planterom du har! Det ser romslig ut, men jeg regner jo med at det blir snaut med plass etter hvert :) Og i såfall er det jo et vellykket planterom. Nyt søndagen!

  SvarSlett
 7. Ser moro ut å holde på slik du gjør, Vigdis. Selv venter jeg til litt senere med å så, siden jeg ikke har planterom. Hvor mange grader holder planterommet ditt?
  God søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag er det 15 grader der. Men hvis det er riktig kaldt ute, blir det nok et par grader kaldere.

   Slett
 8. Flott planterom...og så praktiske benker..her er det en fryd å holde på:)
  Ja..spennende å se om de som står ute vil bli til..:)
  Fin søndag til deg:)

  SvarSlett
 9. Ja her skal det nok vokse så det knaker tenker jeg! Forbereder vekstrommet jeg også. Kan jeg spørre deg om hvor du har kjøpt dine vekstlys? Kunne tenke meg å supplere med dem jeg har fra før.
  Hyggelig å følge bloggen din.
  Ha en fin uke,Hilsen Eli.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...