fredag 7. februar 2014

Den vanskelige skråningen

En bratt skråning i hagen er en utfordring å beplante pent. Hvem har vel lyst til å stå i en bratt skråning og stadig vekk luke? I en bratt skråning gjelder det å finne planter som dekker godt slik at ugresset ikke får lys nok til å trives. Men det finnes andre løsninger enn den tradisjonelle og litt kjedelige Krypmispelen.
Stramt klippet barlind i geometriske former er et svært utradisjonelt valg og passer ikke inn i en hver hage, men har du store trær og en stor hage er dette en gøyal løsning.


Et spennende valg er klatrehortensia Hydrangea anomala. Den bruker litt tid til å etablere seg, men belønningen er rik blomstring og flotte blader. Må klippes tilbake regelmessig.

Rosa Lovely Fairy 

Vil du ha farger og blomster, så kan du prøve med lave sorter av Rhododendron og kryproser. Er det fremdeles noen bare flekker, så spe på med storkenebb og noen fine steiner. Tja, dette var noen forslag .... men en støttemur av vakker stein er i grunnen det aller mest praktiske og kanskje det fineste hvis du sliter med en riktig bratt skråning. For flere ideer se: houzz.

Hagehilsen fra Vigdis

2 kommentarer:

  1. Flotte ideer for skråninger, det tregner jeg :) Mange flotte ideer på houzz også, takk for linken!

    SvarSlett
  2. Nyttig innlegg, og spenstige tips! Likte veldig godt barlind, det kunne jeg trenger i min bratte skråning! Skal sannelig tenke på det. Svært matnyttig tips.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...