lørdag 30. juni 2012

Oppgradert ugress

Jeg har noe ugress i hagen som jeg er iferd med å oppgradere til søt og artig staude/ettåring.
Etter litt nettsøk viser det seg at det er en urt som har forvillet seg hit.
Det er en Matrem Tanacetum parthenium
Jeg har plassert en del frøplanter i et sørvendt bed og nå blomstrer de allerede. De ser ut til å trives bra i tørr jord. Planen er å bruke Matrem som fyllplante innimellom stauder som er litt mer solide.


Sneglene spiser ikke Matrem og det er et stort pluss. Jeg må nok klippe den ned etter blomstring for å unngå alt for mange frøplanter. Så vil tiden vise om det var en tabbe å oppgradere den til prydplante.

I morgen blir det litt fra Elipsehaverne.
God helg!

5 kommentarer:

 1. Når planter kommer inn i hagen på egen hånd, så er det jo greit at dem er så flotte!

  Ønsker deg en fin lørdag! Klem

  SvarSlett
 2. Den er flott ja, men den selvsår seg temmelig mye. Men den har jo sine fortrinn som du skriver når sneglene ikke spiser den. Matrem smaker bittert har jeg lest, så det er nok ingen delikatesse for snegler.

  SvarSlett
 3. Disse var superfine som fyllplanter. Ikke si det til noen, men jeg kjøpte faktisk prestekrager å plantet i hagen i fjor :0
  Vet jeg kommer til å angre, de er så frøsomme, men akk så nydelige. Prestekrager er SOMMER for meg, selv om også de vanlige lukter vondt.
  Ha en nydelig lørdagskveld.

  SvarSlett
 4. Pent ugras er jo perfekte bunndekkplanter :-). God helg!

  SvarSlett
 5. De prestekragene er jo så søte, så jeg skjønner at du vil prøve dem i bedene. Håper de oppfører seg nogen lunde pent da :-) Hos meg har forglemmeg ei fått stå i fred i bedene.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...