søndag 17. juni 2012

Baldrian - funn!

Jeg fant, jeg fant! På vei hjem fra jobb i dag oppdaget jeg meterhøye Baldrianplanter eller Legevendelrot som den også heter (Valeriana officinalis) ved veikanten. Den er kjempesøt og jeg syns den godt kan passe inn i hagen min.
Jeg hadde ikke med noen spade (det skal jeg heretter passe på å ha i bilen) og måtte bare dra den opp. Jeg fikk med meg en skikkelig rotklump og håper den greier seg. De hule blomsterstenglene knakk dessverre og nå står de i en vase ute. Litt merkelig lukt av dem.
Baldrian er en flerårig urt som skal virke beroligende og søvndyssende. Regner med at den frørsår seg kraftig, så jeg må vel passe litt på.
Slik ser bladene ut. Det gjenstår å se om sneglene spiser Baldrian.
Får håpe de sovner inn av den :-)
Joda, baldrian passer fint inn i hagen. Planlegger mange planter av den.
Det er flott med høye og luftige planter i bedet.

Ha en god søndag!

4 kommentarer:

 1. Flott plante, jeg kjøpte i fjor, men vi må nok passe godt på den. Det sies den frør seg godt :)

  SvarSlett
 2. Så gøy! Den plukket jeg fra 'villmarken' i dag også, mannen spurte om jeg visste hva den het, det visste jeg ikke, men nå vet jeg. Enig med du, veldig fin! Kanskje jeg må stikke og hente en med rot :)

  SvarSlett
 3. Alltid gøy å finne noe i veikanten. Denne var jo kjempe flott! Jeg liker godt planter som er gjør seg litt i høyden. Skulle den frø seg veldig mye, så kan du jo ta kontakt!

  Ønsker deg en fin ny uke. Klem

  SvarSlett
 4. Hvor er den smuk.
  Held og lykke med planten.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...