lørdag 9. juni 2012

Hostafest

Bladliljer Hosta er uunværlige i staudebedene mine. De har en fantastiske evne til å dempe kaoset i bedene og har samme funksjon som litt grønt i en blomsterbukett. De flotte bladene fremhever stauder med små blomster og blader f.eks akeleier og duppesoleie. I år har hostabladene blitt ekstra store. Noen har utviklet tallerkenstore blader og jeg tenker at større kan de ikke bli. Det er mulig at jeg har gitt en overdose hønsegjødsel.
Det tar litt tid før Hostaene kommer opp av jorda om våren. Og da er det fort gjort å begynnne å grave der de står for å plante andre ting. Det har skjedd noen ganger hos overivrige meg og derfor setter jeg ned pinner om høsten for å markere hvor de er. Det samme gjør jeg med tulipaner.

6 kommentarer:

 1. Jeg er så glad i hosta! En kjempe flott staude som gjør så mye ut av seg blandt de andre! Hønsegjødsel, ja kanskje jeg skulle prøve det!

  Håper du får en flott lørdag. Klem

  SvarSlett
 2. Hosta er en måhåplante i hagen. Jeg har nok litt dilla på hosta (ja det også) i tillegg til alle de andre dillene :) Bildesamlingen er riktig flott, ser dine har kommet noe lengre enn mine. Ha en flott lørdag.

  SvarSlett
 3. Hosta er en må-ha plante i enhver hage!

  SvarSlett
 4. Hostaer er jo nydelige hele sommeren. Den holder seg på plass i bedet og tåler det meste. Jeg har blitt helt frelst og har mange forskjellige i hagen. Samlemani kan en jo også kalle det :-)

  SvarSlett
 5. Hosta må man ha i hagen! Så lurt å sette ned pinner på hösten. Senest i våres gravde jeg nesten i stykker en av Hostaene. Heldigvis overlevde den:-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...