fredag 13. april 2012

Slik dyrker jeg i kjelleren

Det har vært iskaldt regn og lave temperaturer her den siste uken. Ikke mye fristende å stelle ute i hagen, nei. Jeg har derfor puslet med frøplantene i kjelleren. Min største bekymring er at det snart ikke er plass til flere planter. I år må jeg nok ta i bruk vinduskarmene rundt omkring.

I kjelleren er det kjølig og det liker plantene, men det er viktig med godt lys. Plantene mine greier seg fint uten dyrt spesial-plantelys. Jeg bruker vanlige lysstoffrør med hvitt lys, ikke gyldent! Alufolie eller hvite vegger reflekterer dessuten lyset bra på sidene. Lampene hever jeg etterhvert som plantene blir høyere. Jeg har kroker i taket og bruker tau og kjetting for å feste lampene med. Det er viktig med god lufting! Jeg åpner vinduet med jevne mellomrom.

Det blir en del jordsøl når man prikler og potter om. Jeg liker derfor å ha jorden i en kasse på bordet.


5 kommentarer:

 1. Takk for nyttig info. Jeg har akkurat hengt opp lysrør i kjelleren og lurte litt på hvor nære plantene det skal være. Nå har jeg ett, men ser det hadde vært bedre med to. Og - hvor kaldt er det i kjelleren din? Nå har jeg de fleste frøplantene i stua og der er det i varmeste laget for en del. Matplanter, som tomater, trives.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ca 17-18 grader i kjelleren nå. Det er lysstoffrørene som varmer opp rommet. Mine lamper er litt gamle og lyser ikke så sterkt, derfor har jeg de veldig nære plantene. 20-30 cm er passe avstand. Så lenge det er godt med lys går det også bra med litt varme i rommet. Lykke til! Jeg koser meg veldig i vekstrommet i kjelleren!

   Slett
 2. Oj- hvilket profft opplegg! Slik kjeller vil jeg også ha:) God helg!

  SvarSlett
 3. Hei!

  Så flott du har det i plantekjelleren din. Jeg har også et helt vanlig lysrør til mine planter!

  Håper det snart blir bedre vær, slik at du kan være ute i hagen din!

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag var det strålende solskinn, men har vært opptatt med jobben i hele dag. Håper på godvær i morgen. Må gjødsle.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...