fredag 20. april 2012

Nytt gjerde!

Puh, nå er jeg fornøyd og sliten etter alt arbeidet med mitt nye gjerde!  Gjerdet ble mer rustikt enn jeg hadde planlagt, dvs mange ujevnheter her og der. Kanskje jeg retter opp noen skavanker i morgen.

På gjennvinningsstasjonen har jeg brukt mange timer på å finne mest mulig rette greiner i passende tykkelse. Hassel er godt egnet til denne type gjerde, men jeg har brukt flere ulike treslag.

Jeg renset greinene for sidegreiner og kuttet dem i passende lengder. Etterhvert kjøpte jeg en kraftig greinsaks. Den reddet prosjektet, for det behøves mange greiner til 7 meter gjerde! Greinene har jeg bundet sammen med ståltråd til seksjoner/paneler på ca 50 cm.

Gjerdepanelene festet jeg til det kjedelige nettingsgjerdet som står der fra før og passet på at greinene ikke står ned i jorden. Jeg har tenkt å plante en kaprifol og muligens litt eføy som skal klatre på gjerdet. Tror det blir en fin erstatning for hekken som det ikke var plass til. Krysser fingrene for at det skal holde seg pent i mange år! På Solfang kan man kjøpe flotte levegger av hasselgreiner.

7 kommentarer:

 1. For en lur ide! Dette gjerdet er jo vakkert uten klatreplanter og, men med eføy og kaprifol blir det sikkert helt nydelig :-)

  SvarSlett
 2. For en jobb du har gjort! Men så blir resultatet utrolig flott også - lekkert rett og slett.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med et meget godt resultat.
  Denne jobben kan du være riktig stolt av.
  Jeg synes du er veldig flink.
  Wench

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Utrolig tøft gjerde,
  og kjempejobb :-)

  SvarSlett
 6. -dette var en super god idé! Den lagrer jeg for skoghagen min.

  SvarSlett
 7. Utrolig vakkert! Bare helt fantastisk nydelig gjerde.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...