lørdag 8. juni 2013

Vakrest i hagen nåHagens vakreste er for tiden Kongslys Verbascum phoeniceum hybrids. Jeg sådde den i fjor og den dannet mørkegrønn rosetter som kan minne om Revebjeller. 

Jeg har vel en 8-10 planter av den i forskjellige nyanser, og i år er det altså mange blomsterspir på vei opp. Blir så glad når det lykkes. Jeg dekket den godt med tujakvister i vinter, for denne planten kan lett råtne eller fryse bort.

Ha en god helg!
Klem fra Vigdis

8 kommentarer:

 1. Helt fantastiske bilder. Den var nydelig. Jeg sådde Violetta i år, da må jeg altså vente til neste år før det kommer blomster?

  SvarSlett
 2. Har hvit og gul, men denne rosa var flott!

  SvarSlett
 3. Jeg har visst ikke sett den rosa før, lekker! Sådde hvit for et par år siden, men da den skulle blomstre andre året kastet sneglene seg over den. Så jeg får vel nøye meg med andres bilder istedet.

  SvarSlett
 4. Helt skjønn - og så gøy når det vil blomstre :))

  SvarSlett
 5. Så fin den er! Moro med egensådde blomster.

  SvarSlett
 6. Hei igjen!

  Du spør om Antracit. Hos meg kom den ikke opp igjen, men det kan skyldes at vi la veranda i området der den sto. Jeg flyttet det jeg fikk gravd med meg av pioner og løk, så jeg vet rett og slett ikke om den kunne ha kommet om den hadde fått stå i fred. Får prøve igjen! :)

  PS: Jeg skjønner dine innvendinger mot å lage hageportrett - men lov meg at jeg får gjøre det når du kjenner deg klar ;) Smil.

  SvarSlett
 7. Nydelig! Og så artig at du har sådd den selv:)

  SvarSlett
 8. For en flott hage!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...