torsdag 27. juni 2013

Deilige hagedager i Irland

Denne gangen var vi for en gangs skyld heldig med været på hagetur. Lettskyet og 18 grader er helt topp når man farter rundt fra hage til hage og tar masse bilder. Sammen med søsteren min har jeg besøkt 7 flotte hager i og omkring Dublin. Høydepunktet for min del var Helen Dillons byhage og June Blakes hage på landet.
Helen Dillons utsikt fra stuen i 1.etasje er et velkjent fotomotiv fra mange hageblader. En utsøkt byhage, det skal være sikkert. Det var en stor opplevelse å se den "live" med hagedesigneren selv som guide.
June Blakes hage består først og fremst av mange vakre staudebed. Jeg ble skikkelig begeistret over fargekomposisjonen. Her var det mange spennende planter som jeg har lyst til å så eller kjøpe maken til.
Lupinen midt på bildet heter Lupinus Masterpiece. Det gyldne gresset er Chionochloa conspicua Rubra.  Det skal ikke klippes ned om våren. Blodtoppen i bakgrunnen er jeg ganske sikker på at er en Sanguisorba menziesii.

Nedenfor er det noen bilder fra Mount Usher; en innholdsrik hage med elv, mange sjeldne trær og busker og selvfølgelig flotte staudebed.


Irland har milde vintre og Kalaen kan overvintre ute. 

Det samme gjelder Fuchsia som kan bli til høye trær. Fuchsiabusken på bildet var ca 1 meter høy. Ja, dette var en smakebit fra Irland, jeg har allerede lyst tilbake og besøke hagene i august. Men det må bli et annet år. 

Forresten, i går var det en tresiders(!) artikkel om hageinteressen min i Sandefjords Blad (Boligsider). Jeg ble litt satt ut av alle fotoene av meg selv, hagen er jo mye mer fotogen....... Føler meg både stolt og flau.

Klem fra Vigdis

3 kommentarer:

  1. Takk for flotte bilder. Den øverste hagen var nydelig. Fuchsia på 1 meter er nok et flott syn.

    SvarSlett
  2. Hei! Dette var det spennende og morsomt å se. Jeg blir så inspirert. Så moro at hagen din har vært i Sandefjords Blad. Anne

    SvarSlett
  3. Nydelige bilder! Høres ut som en spennende tur!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...