onsdag 15. mai 2013

Tørste planter

Plantene er i ferd med å vokse seg store i vekstrommet i kjelleren. De er grådige på vann og næring og blir fort slappe hvis jeg glemmer dem en dag. Noen frøplanter er allerede herdet og står på terrassen, snart skal resten ut også.
Vintersalaten (øverst) er høsteklar. Hvite revebjeller Digitalis Camelot (bilde3) skal blomstre allerede dette året. Bronsefennikel (nederst) har vokst mye i det siste og man ser godt at den er i gulrotfamilien.
Malaber spinat har kraftige stengler som etter hvert blir plommefargede og dekorative. Denne klatreplanten har spiselige blader. Har sådd den for første gang i år og er spent på hvordan den vil ta seg ut på sensommeren med rosa blomster. Tror sneglene vil like den, derfor skal den stå i en stor potte på terrassen.
Ricinusen har fått flott størrelse. 

Bildene i dag viser alt det som er vellykket. Selvfølgelig har det blitt noen skuffelser også. Noen planter har jeg måtte kaste pga soppsykdom (tror jeg) på blader. Ved første tegn til sykdom nå, sender jeg plantene ut på terrassen. Kulden hjelper og noen planter friskner til ser det ut til. Altså, denne sommeren skal alle potter vaskes grundig før jeg lagrer dem til neste års såing.

Hagehilsen fra Vigdis

8 kommentarer:

 1. Så flotte, store og grøne dei var. Mine er ikkje like fine, men håpar det kjem seg.

  SvarSlett
 2. Imponerende planter du har fått fram ! Det er ikke alt som lykkes like bra men sånn er det jo bare. Flotte bilder og mye å glede seg til iallefall :)

  SvarSlett
 3. Rene jungelen hos deg, jo. Blir bra når det blir så varmt at de kan ut og lufte seg. :)

  SvarSlett
 4. Så flotte planter du har! Riciniusen var jo kjempestor :-)

  SvarSlett
 5. Flotte kraftige planter! Her var det i allefall mye som ble vellykket.

  SvarSlett
 6. Åj, det var veldig flotte planter! Det er moro!

  SvarSlett
 7. Skikkelig bra resultat av årets såing hos deg! Godt å se at det er blitt så vellykket! Jeg har satt ut mine potter nå, siden det striregner er det i alle fall frostfritt. Og det er ifølge min lokale planteskole et bra vær å sette dem ut i. Hvor mange sorter har du sådd i år?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...