onsdag 10. april 2013

Ompotting av Agapanthus

Har spekulert litt på om jeg skulle dele Agapathusen. Den er blitt ganske stor og er i ferd med å vokse seg opp av potten. Men så leste jeg at den ikke liker å bli forstyrret i røttene og ofte ikke vil blomstre det året man deler den. Dermed ble det bare ompotting i dag, og det var på tide.
 Hvor ble all jorden av? Pottet den om i fjor vår også.
Så får vi se om det blir blomster på den i år også. Til venstre på bildet står det noen potter med Dahlia, 12 stk (ganske mye for å være meg).

Slik blomstret Agapanthusen i starten av juli i fjor (for første gang på tre år). Ble veldig oppglødd da det kom knopper i mai! Dette er en av de mest elegant plantene i hagen, ikke minst pga de flotte bladene som sneglene heldigvis holdt seg unna.
Hagehilsen fra Vigdis


8 kommentarer:

 1. Ja jeg har også hørt at de ikke liker å deles, eller å ha for god plass heller. Her skal noen sorter klare seg ute hele året, men jeg har ikke prøvd. Lekker var den jo : ) Og her i snegleland hørtes ut som en vinner?

  SvarSlett
 2. Da skjønner jeg hvorfor min ikke blomstret ifjor.... Takk for tipset! Aldri for sent å lære noe nytt:) Så stor og fin din var!

  SvarSlett
 3. Ja, det har jeg også lest. Men hva med når de til slutt sprenger potta. Da må de jo til slutt pottes om. Jeg synes de er så flotte både i blader og blomster.

  SvarSlett
 4. Hei! Jeg tror jeg skal forsøke og dele i år. Jeg behøver kanskje en øks. Røttene er ganske kompakte. Planter pleier å tåle ganske mye. Jeg tenker at alle planter ikke behøver å blomstre hvert år, hvis de tar det igjen seinere!!!
  Plantefilosofi: De vil helst vokse. Anne

  SvarSlett
 5. Det var jo en nydelig blomstring på den . Planter som sneglene styrer unna er alltid velkommen inn i hagen.

  SvarSlett
 6. Agapanthus er nydelige planter, har et par selv som sikkert også trenger en ny og større potte. Takk for tipset :)

  SvarSlett
 7. HEI! Flott eksemplar av Agpanthus! En plante jeg skal ha i krukke her hos meg i år! Nydelige og frodige bilder av hagen din! I dag snødde det her hos meg i Østfold langs Krogstadfjorden! Nå er jeg UTSULTET etter sikre vårtegn! Hilsen Christin, med nystartet hageblogg: corneliasverden.wordpress.com. Du er hjertelig velkommen til å stikke innom! Ha en flott vår fremover!

  SvarSlett
 8. Så moro når det blomstrer etter flere års venting! Du er flink med plantene dine! Alltid moro å se det du presenterer på bloggen din.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...