mandag 15. april 2013

Gulrot på terrassen

Jeg begynner så smått å få litt mer sans for å dyrke grønnsaker og det skyldes at jeg har oppdaget at det går greit å dyrke på terrassen i noenlunde sikkerhet for sneglene. Hadde suksess med rødbeter i fjor og det ga mersmak. I år skal jeg prøve meg på gulrøtter.
Bilde fra Commons Wikimedia
Jeg har lest at det kan lønne seg å dyrke gulrot i potter på et bord minst en meter over bakken for å unngå gulrotflua. Gulrotflua flyr ganske tett ved bakken (på jakt etter gulrot å legge egg på), men sjelden over 1 meters høyde.
Ellers kan man lure flua ved å plante rosmarin, persille eller salvie tett ved. Dermed kjenner ikke flua den gode gulrotlukta så lett. Jeg har forresten tenkt å satse på å dyrke babygulrot i potter. Disse kan høstes tidlig, trenger ikke så dyp jord og frøplantene kan stå mye tettere sammen. 
Kvann Angelica Gigas tilhører gulrotfamilien. 

Fennikel og dill er med i gulrotfamilien.

Vill gulrotblomst fra commons Wikimedia.

Hagehilsen fra Vigdis

7 kommentarer:

 1. Tusen takk for tipset om å plante Salvie og Timian nær gulrøtter. Det skal jeg prøve. Vi dyrker gulrøtter i kasser på bakken, og min store skrekk er nettopp gulrotflua. Noen gulrotfrø i dype blomsterpotter skal jeg også prøve. Ikke minst for de flotte og dekorative bladene på gulroten.

  SvarSlett
 2. Ja, det er mye spennende en kan dyrke i potter. Det å kunne lure skadedyr med duftende planter er jo veldig smart. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. For en super ide...! Dyrke gulerøtter i potter, det skal jeg prøve selv! For en vakker KVANN, har selv satt en rød type i hagen i fjor høst...blir spennende å se om den kommer! Lykke til med gulrøttene! Hilsen Christin

  SvarSlett
 4. Jeg har bestemt meg for ar jeg ikke dyrker noe spiselig før jeg har dertil spesiallagete bed. Dvs opphøyde og med antisnegleprofil rundt hele bedet. Men da skal jeg vurdere det :) Ha en flott ny uke!

  SvarSlett
 5. Tusind tak for det gulerodstip. Jeg elsker gulerødder, men har aldrig haft held med at dyrke dem. Der bliver kun nogle få stykker af en hel pose frø, også selv om der står både persille og rosmarin i bedet. Men dit tip vil jeg prøve . Jeg anskaffede sidste sommer en fin vintage jernreol, som egentlig skal bruges til blomster, men jeg tror jeg reserverer øverste hylde til gulerødder - i selskab med de salvieplanter, som jeg allerede har.
  Har du også et tip til grønkål? Dem mæsker kålsommerfuglenes larver sig altid med, så der heller ikke bliver andet end et par planter til mig.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlett
 6. Hei! Takk for et godt tips! Ingenting er mere ekkelt å tenke på enn brunsnegler i "matfatet"! Fine bilder du viser! Ha en fin uke! Hege

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...