søndag 28. oktober 2012

Vinterklar

Nydelig vær i helga og det har vært trivelig å gjøre hagen klar for vinteren. Det er meldt nedbør fremover og jeg blir ikke forundret om det kommer en del snø. Jorden i blomsterbedene er allerede frosset til noen cm nedover.

De tre store pilekurvene burde så absolutt oppbevares inne om vinteren. Nå har jeg ikke plass i garasjen til det og satser i steden på et lett plastcover og et pyntetrekk av strie. Burde vel brodere på noen julehjerter. Kurvene er fulle av lecastein, jord, hyasint- og tulipanløk. Akkurat passe fuktighet i jorden, så det er sikkert fint for løkene også med litt beskyttelse mot regn.

 Skyggesildren har fått et dekke av vissent løv. Skyggesildre klarer seg fint uten dekke, men bladene holder bedre på grønnfargen på denne måten.

Værhanen Crocosmia Lucifer trenger litt vinterdekke.

 Vi har hatt flere minusgrader i natt og bladene på Hyllebærbusken henger. Har faktisk ikke noe i mot litt snø nå, hagen er vinterklar og snøen gir en vakker, lunende beskyttelse.
Hagehilsen fra Vigdis!


3 kommentarer:

 1. Ja, nå kan vinteren komme og legge et godt teppe over hagen vår.

  Ønsker deg en kjempe fin kveld og en ny fin uke! Klem

  SvarSlett
 2. Ja, når det skal väre kaldt er det like bra at det er snö også så plantene får beskyttelse mot den verste kulden....men for min del får det gjerne vente litt til med både kulde og snö:-)
  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
 3. Your garden is looking ready for winter, with the tree leaves covering them, and the evergreen boughs over the delicate plants. A layer of snow should finish off the insulation.

  I moved my pots with hyacinths into the garage, as they will need the extra protection, since they aren't really hardy here. I'm looking forward to those spring blooms.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...