lørdag 13. oktober 2012

Støttemuren

Så er det på tide å skrive litt om murarbeidet. Det har vært en ytterst slitsom jobb å få skikk på denne støttemuren på forsiden av huset. Jeg har spadd vekk utrolig mye grus, mengder av halvstore steiner og fjernet en god del gress og jord. Selve muren har jeg "forbedret" slik at den ligger mer på skrå innover. Den ekstra muren på toppen blir etter hvert borte bak agnbøkhekken. Neste vår graver jeg bort det meste av gresset på toppen og planter busker og stauder der.
Forsiden er noenlunde ferdig, men muren inn mot huset må gjøres neste år. På bildet ser du en stor Rododendron i bakgrunnen og mellom den og verandaen har jeg spadd ut jord som jeg har brukt til hekken. Grusen har jeg så tømt oppi der jeg har hentet ut jord, så nå er det en grusgang mellom rodo og veranda. Meget økonomisk, men veeeldig tungvint.

Jeg er sånn passe fornøyd. Min ønskemur har nemlig mer rektangulære tilhogde steiner som ville gi et roligere inntrykk og som passer bedre til et funkishus. Men jeg er svært fornøyd med at denne muren er gratis og at jeg har fått masse god trim. Ryggen har holdt, men et par hovne fingre har det blitt.

Slik så muren ut før og jeg må si jeg er lei av å klippe plena den lille bakken ned mot muren.

 Stikk i mot alle anbefalinger, har jeg fjernet en god del av dreningsgrusen, slik at det var mulig å plante en hekk der. Men det er mye dreneringsgrus igjen... jeg krysser fingrene for at det holder mot vinterkulde og våt jord. Overskuddet av grus skal brukes på gangstier.
Sekketrallen har vært min gode hjelper, men nå er hjulene blitt nesten helt flate. Sekketrallen tåler 600 kg belastning og er kjøpt på Biltema for ca kr 380.
De neste per dagene kan jeg endelig sette igang med å plante tulipanløk.

Jeg fikk ryddet unna en del sommerblomster i formiddag. De røde kaktusgeorginene havner på komposten.

Hagehilsen fra Vigdis!

6 kommentarer:

 1. Virkelig en flott steinmur! Du verden som dere har jobba!

  Ønsker deg en fortsatt fin helg! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Dere jobba? Tja, eldste sønnen hjalp meg med to svære steiner, men ellers klarte jeg det selv ;-)

   Slett
 2. For en effektivitet! Flink pike :) God helg!

  SvarSlett
 3. Litt av et 'prosjekt', og artig å se ulike løsninger på slike skråkanter. Dette ble fint, og sikkert veldig fint når det gror til !!!
  Jeg klarer ikke å lande på en løsning jeg er fornøyd med for en skråning jeg har mellom to nivåer i gressplenen. VI får se hva det blir til.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 4. Dette ble jo kjempefint! Sånne murer er virkelig flotte. Jeg skjønner godt at du var lei av å klippe plen ut på tuppen der. Lykke til med løkplantingen!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med et flott resultat! Dette gjorde du bra! I min forrige hage hadde vi også sånne små skrå partier å klippe og det er helt håplöst!
  Kos deg med lökplantingen!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...