søndag 7. oktober 2012

Ettåring som ble flerårig

 Min gode venninne Wenche lykkes alltid med å så ettårige Dahliaer. De pynter opp og vokser frodig i et par verandakasser til tross for et par netter med littegranne frost.


Nå viser det seg at disse ettåringen gjerne blir flerårig. Wenche setter verandakassene (med jord og planter i) ned i en mørk kjeller. Og to år på rad har de våknet til nytt liv om våren. Hun har bare skrapt vekk en del av den gamle jorden og gitt ny god jord på toppen, enkelt og greit.

Hagehilsen fra Vigdis!


5 kommentarer:

 1. Sommerblomster kan overvintres, så hvorfor ikke dahlia. Jeg har overvintret petunia og i år skal jeg prøve med en sort til. Har et rom som holder plussgrader og har plantelys, så da kan man ha sitt lille skattkammer. Det er litt morsomt å henge ut blomsterkassene fra året før. Stiklinger kan man også ta. De tar litt mindre plass.

  Brita

  SvarSlett
 2. Ja det går godt an å ta inn sommarblomster for overvintring. Eg tek inn fleire sortar. Det er litt plasskrevande, men visst ein har plass er det verd det. Du kan få mykje større plantar.

  SvarSlett
 3. Ja, dette har jeg gjort i flere år med godt resultat. hver vår sår jeg masse dahlia, og de fineste av de overvintrer jeg i en mørk kjeller i potte. En kan godt ta stiklinger av de, men plantene blir mye større hvis en overvintrer hele rota. Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 4. Spennenden med disse ettåringene, steller vi dem godt , kanvi kose oss med dem i mange år framover.

  ( prøvde å fjerne robot spørsmålet, men fikk det ikke til)

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 5. Den dahlian är verkligen vacker, och så klart måste den sparas till nästa år!! Bra metod att spara knölarna på!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...