torsdag 18. oktober 2012

Gleder meg til våren

Jeg gleder meg til april og mai! Nå er tulipanløkene kommet i jorden og jeg er spent på resultatet til våren. Siden jeg stort sett glemmer hva jeg har satt ned av løk, blir det i allefall en del overraskelser når tulipanblomstringen begynner. Så hyggelig at man kan lage overraskelser til seg selv :-)
For første gang har jeg plassert ut all løken oppå jorda før jeg begynte å grave den ned. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? Tidligere har jeg plassert løkene i store "buketter" her og der i hagen, men det ser ikke så bra ut når tulipanene visner ned. Prøver nå ut Dalby-varianten med mer spredt løkplanting mellom staudene. Er spent på om det vil virke rotete.

I solbedet har jeg lagt noen steiner der det er ledig plass for stauder. Da vet jeg i hverfall at det ikke er tulipaner under steinene. Jeg er gjerne overivrig med graving tidlig på våren og glemmer hvor det er løkvekster.

Fint om det kunne slutte å regne nå.....plena trenger en siste klipp.

Hagehilsen fra Vigdis!
8 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg også til våren. Veldig! Ikke uvanlig at jeg støter på en løk i ny og ne, selv om prøver å merke med navneskildt..

  SvarSlett
 2. Det blir nok flott blomstring hos deg til våren! Smart å merke ledige plasser i bedet.

  SvarSlett
 3. Hei,
  Ja, det blir spennande til våren når løkvekstane kjem opp av jorda.
  Gled meg eg også :))
  God helg til deg.

  SvarSlett
 4. Det blir flott med en ny vår om ei stund :) Visne tulipanblader er ikke lekkert synes jeg heller. Setter greipet i jorda og løsner den, så dras løkene opp og fjernes. Vips ingen visne ting i bedet og mye plass igjen også :)) Løken kan oppbevares i garasjen eller noe, men jeg kaster de på komposten. Tulipaner gjenblomstrer for dårlig synes jeg.
  Ha ei finfin helg.

  SvarSlett
 5. Så smart med de steinene! Etter at jeg satte spaden rett i en sen Hosta som var på vei opp i våres skjönte jeg at jeg må notere meg bedre hva som er plantet hvor. Jeg har fotografert alle bedene nå i höst og laget en fil med noteringer, men disse steinene var jo en veldig enkel og smart måte å löse det hele på!
  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 6. Ja, det er lurt å merke steder som er ledige i bed. Tror ikke jeg har noen for tiden... ;-))
  Det blir garantert flott hos deg til våren!

  SvarSlett
 7. Så gjenkjennbart det du skriver. Gjett om jeg kjenner meg igjen. Tror det blir fint med spredte løkvekster, spesielt hvis du har holdt det i matchende farger:) Glede, glede seg til våren, ja!!!

  SvarSlett
 8. Hei! Gleder meg veldig til våren. Vi skulle hatt en mer engelsklignende vinter.I hvertfall noe kortere. Jeg "måtte" sjekke om løkene som ble satt for to uker siden, hadde fått røtter og det hadde de, såvidt. Løkbedene dine blir garantert fine. Gleder meg til å se dem. Anne

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...