søndag 2. september 2012

Nesten en bambushekk

Er det en bambus hekk jeg har anlagt foran huset? Naboene lurer sikkert på hva dette er. Men nei da, det er bare den unge agnbøkhekken som trenger oppbinding.

Hekken vokser til alle kanter, bare ikke oppover. Mange av plantene mangler nemlig klare toppskudd, derfor har jeg valgt ut lovende greiner og bundet dem opp. Det har fungert bra tidligere.

I bakgrunnen til venstre står det en agnbøkhekk som jeg plantet for tre år siden (barrotsplanter). Den har blitt tett og flott. Planteavstand 25-30 cm.
Midt i hekken står et Hjertetre og det har begynt å få høstfarge.
Om en måneds tid er det helt orangefarget.

Hagehilsen fra Vigdis!

5 kommentarer:

 1. Hadde jeg fått velge, så hadde jeg absolutt valgt hekk av agnbøk! Den blir så tett og fin, og den kan bli ganske høy! Nå kom jeg til et hus med ferdig hage, med en hekk av Gentspirea som hadde fått vokse alle veier i fred og ro.....Stygg!!! I fjor ble den klippet helt ned, så nå kan vi begynne på scratch! Agnbøkhekk er nok den aller beste og fineste!
  Hjertetre er et måha-tre :)
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 2. Tenker den oppbindingen fungerer etter planen og at denne hekken blir like flott som den andre!
  Tror ikke at mitt hjertetre har begynt å få høstfarger enda. Hos meg er det veldig væravhengig hvordan høstfargen på hjertetreet blir. Mild, regnfull høst, betyr lite høstfarger.
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 3. Flott agnbøkhekk du har fra før og nettopp har plantet. Jeg har aldri hatt den som plante i hagen min, men synes det er en fin hekk. Hjertetre har jeg prøvd meg på flere ganger her, uten å lykkes. Lurer på om de ikke liker leirjord.

  SvarSlett
 4. Vilken bambuskog!! Inte undra på att grannarna undrar ... ;-)
  Du verkar veta vad du gör, så häcken kommer säkert att bli lika fin som den du planterade för tre år sedan.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 5. Bøkehekk er noe av det vakreste jeg vet. Har jo bodd i skåne i mange år og der har de det over alt! Det er fint hele året! Om jeg noen gang skal ha hekk må det bli en slik! Kos deg med nydelig hekk! Klem Maria:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...