fredag 7. september 2012

Moon beam

Kransvakkerøye er ikke en spesielt populær staude og det henger vel sammen med den ordinære gulfargen. Formen på planten er jo lekker med lett bladverk og luftige blomster, i tillegg skal den være sneglesikker. Det har jeg ikke fått sjekket ut siden jeg ikke har dyrket den før. Men nå er jeg den lykkelige eier av en nydelig lysegul variant. Den heter "moon beam" og det kan kanskje oversettes med måneskinnssmil.
 Coreopsis vert "Moon Beam"


 Kransvakkerøye er en av staudene som blomstrer lenge,
spesielt hvis man klipper den litt ned innimellom.

6 kommentarer:

 1. Har ikke prøvd denne i hagen, liker bladverket godt. Apropos rødkvann, den er å anse som 2 årig, men planta må være stor nok før den blomstret. Mine har stått her i 3 år, i år blomstrer de flott. Den største bekymringen er nå at ikke frøene rekker å modne. Gjør de det blir det masse frø å få :) De må såes ferske har jeg hørt.
  Kos deg masse i helga.

  SvarSlett
 2. Så vakker den var! Jeg er ikke så glad i varmgult, men lysegult synes jeg er veldig fint. Flott navn på den også. Jeg har så vidt begynt å høste bulbiller av 'Ove', men de kan stå en stund til så jeg i dag. Du finner min mail adresse på bloggen min. Send meg adressen din :-)

  SvarSlett
 3. Den var veldig fin! Jeg har ikke sett akkurat den varianten før.
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 4. Nydelig! Det er vakkert med gule blomster, særlig om høsten!

  Jeg merker meg navnet!

  Takk! Klem Vivi

  SvarSlett
 5. Enkel, men vakker.Ha ei fin helg og takk for hilsen.

  SvarSlett
 6. Jeg fikk en avlegger av denn i sommer, og nå blomstrer de helt nydelig.
  Bladverket er veldig fint i seg selv, men når disse enkle, gule blomstene dukket opp ble jeg helt forelsket. Planten er jo så luftig og elegant! Og nå vet jeg hva den heter også :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...