tirsdag 4. september 2012

Herlig liten erteblomstplante

lathyrus odoratus matty cherub

Jeg har ikke helt lykkes med erteblomstene ute i bedet i år, men heldigvis ser det ut til å gå bedre med mini-erteblomstplantene i krukken på trappa. De er kompakte og trenger ikke oppbinding.


 Jeg funderer litt på hvorfor erteblomstene i bedet visnet ned etter kort tid. Stemmer det at man ikke skal plante erteblomster på samme sted to år etter hverandre?

Hagehilsen fra Vigdis!

5 kommentarer:

 1. Flotte disse her, ser akkurat ut som mine høye Matucana. Her går det litt for sent med erteblomstene, de rekker ikke blomstre skikkelig, blir sikkert bedre når drivhuset kommer på plass og sesongen kan starte litt før.
  Har hørt/lest at erteblomster ikke skal plantes på samme sted fra år til år, siden de har nitrogenfikserende røtter regner jeg med at det blir for mye nitrogen i jorda, noe som gir masse bladverk og lite blomster. Trur eg;))

  SvarSlett
 2. Fin luktärt! Jag trodde det var 'Matucana' när jag såg de första bilderna.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 3. Den var flott, passet supergodt i krukke! Jeg har også hørt at de ikke bør plantes på samme sted flere år etter hverandre, men sannelig om jeg vet hvorfor.

  SvarSlett
 4. Så kjekke erteblomster da som ikke trenger oppbinding! Jeg har også hørt at erteblomster ikke skal ha så mye gjødsel, men i år fikk mine masse gjødsel og de har blomstret helt til nå. Ikke godt å si hva de trives best med...

  SvarSlett
 5. Erteblomster kan godt plantes to år etterhverandre, men det tror jeg er nok. De bør ha dyp jord. Første gang jeg plantet ut erteblomster, gravde jeg ut 30-40 cm og fylte opp med jord. De ble kjempefine, men det orker man jo ikke hvert år. Nå bruker jeg ulike deler av kjøkkenhagen, en form for vekselbruk. Krukker fungerer fint, som hos deg. Anne

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...