tirsdag 25. september 2012

Gråvær og farger

Det er en våt og hustrig dag i dag med iskaldt regn og vind. Skikkelig høstvær! Jeg kom fra strålende solskinnsvær i Romsdalen i går, så dette var en uventet overgang. Men hjertetreet lyser opp ute i gråværet med sine intense høstfarger. Hyggelig å komme hjem og bli møtt av en slik fargeprakt.

 Japansk hjertetre Cercidiphyllum japonicum. Plantet for tre år siden.
Høsthilsen fra Vigdis!

8 kommentarer:

 1. Ja, været i dag er ikke mye å skryte av. Så flott hjertetre du har. Jeg har plantet to stk. her og begge to har dødd. Der jeg bodde før hadde jeg et kjempestort tre. Lurer på om det er for mye leire her til at det trives. Hvordan jord har du hos deg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er leire her også, men jeg har blandet inn en del torv. Har lest at hjertetreet ikke liker stående fuktighet, men heller ikke må tørke ut og at det må stå på en lun plass. Litt lunefullt altså :-)

   Slett
 2. Nydelig! Mitt hjertetre får ikke alltid så fine høstfarger. Det kommer litt an på hvordan høsten er. Ditt tre lyser virkelig opp.

  SvarSlett
 3. Det var flott det , for en intens farge.
  Ja det var en hjertelig velkomst må jeg si.

  Det pøser ned her i dag også , men det er og blir høst så en
  får kose seg litt inne på sånne dager.

  Maritklem.

  SvarSlett
 4. Hei! Hjertetre er et favoritt-tre, synes det er så vakkert. Jeg kjøpte ett på Ramme i høst, håper at det overlever! Har også opplevd at det har dødd. Treet ditt har en fantastisk farge. Anne

  SvarSlett
 5. For eit nydelig hjertetre!!! Aldeles flotte fargar.

  SvarSlett
 6. Du skulle holdt deg i Romsdalen, vet du :) Her har vi hatt sol og såpass varmt at det gikk av å sitte ute i t-skjorta! Nesten sommer igjen!
  Hjertetre MÅ jeg bare se og skaffe meg, for det er så utrolig flott! Fantastisk fin høstfarge!

  SvarSlett
 7. For et tre! Har sett det før også, H-5? Har så veldig lyst på ett selv om det egentlig ikke går her. Jeg trenger sikkert ikke fortelle treet at det bor nesten på fjellet ;) Da går det muligens. Klarte ei Austinrose (H-4) her i 5 år, helt til monstervinteren 2010/11.
  Hmmm, tenkeboksen nå :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...