mandag 7. mai 2012

Gleder og skuffelser

For et par år siden la jeg en del løk av Rutelilje innimellom krypbenveden ved bjørka. Blomstringen har uteblitt og jeg regner med at det henger sammen med at det er tørt der. Men nå er det en lilje som står i knopp! Håper det blir flere etterhvert!
Den blir plommefarget tror jeg.

Treblad har også greid vinteren! Jeg plantet den i fjor og har den siste uka kikket daglig etter den uten hell, men så er den der plutselig med to-tre knopper!
Hvit Trillium grandiflorum

En gladmelding til: Min Afrikansk lilje, Agapanthus har fått flere knopper! Jeg husker ikke om den blir hvit eller lyseblå. Det er nemlig flere år siden sist den blomstret.

Til slutt to skuffelser. For tredje år på rad blir Irisene mine spist grundig opp.Ser ikke ut til at sneglegjerdet hjelper heller, så hvem er det som gnafser på dem?


Jeg har også trøbbel med Tulipanen Spring green. Den blomstret så godt de to siste årene og fordoblet seg i antall blomster. Jeg ville gjerne spre dem litt mer i hagen og gravde dem opp sist høst. Nå ser det ut til å bli veldig dårlig blomstring. Ja, ja, man kan ikke lykkes med alt. Enn så lenge gleder jeg meg over mine røde tulipaner.

7 kommentarer:

 1. Jeg har skrevet et lignende indlæg idag, - det er altså ærgeligt når noget ikke lykkedes. Til gengæld kan vi glæde os over alt det som lykkedes, og det er heldigvis det meste. Spændende med din trillium og din lilje :o)

  SvarSlett
 2. Synd mer irisen, mine råtner om vinteren de som regel. Har heldigvis ikke iberiasnegler her enda. Fokus på det som er bra, det dårlige glemmes fort :))
  Ha finfine hagedager.

  SvarSlett
 3. Her har du jo mye fint på gang. Jeg plantet en trillium grandiflorum i går, men Per mente dette måtte være ei plante som Harry Potter hadde funnet på Galtvort.

  SvarSlett
 4. Her har du jo mye fint på gang. Jeg plantet en trillium grandiflorum i går, men Per mente dette måtte være ei plante som Harry Potter hadde funnet på Galtvort.

  SvarSlett
 5. En kan ikke lykkes med alt, og det som skitt glemmer jeg heldigvis fort. Jeg må plante nye tulipaner hvert år, for andre året bli det som regel kun blader og en og annen blomst. Tredje året er det ikke alltid jeg ser noe til de i det hele tatt.
  Så heldig du er som har knopp på Agapanthusen din, jeg sådde i fjor og må vel vente noen år før den blomstrer tror jeg. Aner ikke hvor lang tid det kan ta.

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg har gått mer og mer over til botaniske tulipaner. De er mindre, men kommer igjen i flere år. Er det ikke morsomt når en plante setter knopp etter flere år? Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min.

  SvarSlett
 7. Her var det mye fint som snart blomstrer, men veldig ergelig med Irisen din! Håper du finner ut av det med sneglene.

  Klem vivi

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...