fredag 23. mars 2012

Naturlig plantestøtte

Fra Tromsø arktisk-alpine botaniske hage
Fra Sissinghurst
Mange planter trenger litt støtte ellers blåser de over ende. Andre trenger noe å klatre i. På bildet til venstre er det Oktoberhjelm  Aconitum carmichaelii som strekker seg oppover en kraftig plantestøtte av naturmaterialer. Det ser ut til å være en god idé å ta vare på en del greiner når man beskjærer trær og busker. De kan så visst komme til nytte! På bildet til høyre er det Blomstererter Lathyrus som ikke helt har kommet i gang med klatringen sin. Ganske dekorativt også uten blomster, ikke sant?

2 kommentarer:

 1. Enig!!!
  Er selv tillhenger av å bruke naturen.
  Det er litt jobb, men man blir så fornøyd når det man har laget blir ferdig. Det er også en ekstra god følelse når det som er brukt kan brytes ned av naturen og ikke forsøpler.
  Jeg har selv en bue i hagen som ble laget i fjord. Det er Breiskolme som klatrer i den. Ser at den bør stelles litt med i år, men den har klart seg fint ute i vinter.
  Wenche

  SvarSlett
 2. Utrolig, utrolig vakre støtter. I år skal jeg sannelig lage noen slike, og ikke bare bruke bambus fra Plantasjen. Selv om jeg har endel av dem i garasjen stående klare for en ny sesong. De er greie nok til sitt bruk. Men disse var uendelig mye skjønnere.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...