tirsdag 15. juli 2014

Plante- og fargetrender på Hampton Court

 Afrikas lilje Agapanthus var det mye av på Hampton Court Flower Show både i salgsbodene og i designhagene. På bildet ovenfor: Brilliant blue.

Det var fremdeles mye ton i ton-farger i bedene, men oftest med innslag av noen kraftige kontraster slik som Rakettblomster i freidige farger.

Ryllik i varme farger var det mye av. Sitrongul Kleopatras Nål Eremurus stenophyllus  kvikker opp i den ellers duse fargeskalaen. De fleste showhagene satset på solelskende stauder og en vilter blomstereng-look.

Fra en annen hage, men fremdeles ganske mye av de samme staudene som på forrige bilde. Blå Isop, Alpestikle og Perovskia var det mye av i hagene rundt omkring.

Grått gulv og pudderfarget treverk, beplantning med stort sett samme fargeskala som på hagen ovenfor. Kontrastfargen her er rosévinen i glassene :)

Dette så jeg ikke i designhagene: Prydtobakk og Stokkroser, veldig lite av rosa fargetoner, knapt noe skiferbelegning.

Hagehilsen fra Vigdis

1 kommentar:

  1. Nydelige bilder av blomstrende spir og grøftekantstemning i avdempede farger. Herlig å høre at det fortsatt i en viss grad i alle fall, skal være ton-i-ton, som jeg personlig liker godt. Takk for rapporten!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...