onsdag 2. juli 2014

Melduggmiddel og nedklipping

Saksa er det mest brukte hageverktøyet for tiden. Visne blomster klippes bort og noen stauder klippes helt ned, slik som brunstorkenebb og stemorsblomster. På grunn av det varme og tørre været er det kommet meldugg på stemorblomstene som står i potter på terrassen. Altså like godt å klippe dem ned, spraye dem og satse på nye friske spirer. Det pleier å komme nye blomster etter en uke eller to og da har man kontinuerlig blomstring frem til høsten.

Plantene er ikke spesielt lekre rett etter nedklipping, men de nye skuddene er der allerede :)

Det gikk mange flotte blomster i søpla i dag. Hadde jo vært fristende å ta inn en bukett med stemorsblomster, men tok ikke sjansen pga melduggen.

Melduggmiddel kan man forresten lage selv: Bland 1/ 2 dl bakepulver med 1/2 dl matolje og 1/2 dl grønnsåpe i en liter vann som sprøytemiddel. Håper det virker!!

Hagehilsen fra Vigdis

3 kommentarer:

 1. Smukke billeder du viser. Det ser dejligt ud.
  Jeg har også selv forsøgt mig med at klippe stedmoderplanterne ned, men jeg er langt fra altid heldig med at få dem igang igen.
  Mange havehilsner Susan

  SvarSlett
 2. Violer är min favorit, de växer och är fina, men när de blir långa och rangliga då är de inte fina. Jag har inte klippt ner mina, de får stå så länge de ser ganska ok ut. Kanske något att ta efter. Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 3. Oi, så deilige stemor, og de blir nok like fine igjen med din kyndige behandling.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...