søndag 6. april 2014

Baldrian - en sjarmerende rakkerunge

For to år siden gravde jeg opp noen baldrianplanter fra grøftekanten og plasserte dem i bedet på Sørsiden. Og nå oppfører den seg akkurat slik grøftekantplanter gjerne gjør; den sprer seg kraftig utover både med røtter og frø. Altså en plante man bør "holde litt i ørene".

Noen av stenglene knakk da jeg gravde opp plantene og disse satte jeg i en vase på terrassen ved siden av Thujakulen.


Og se, nå er det kraftige frøplanter i denne potta med Thujakulen, hi, hi! De var nok der allerede i fjor, men har akkurat oppdaget disse "rakkerungene". 

Klem fra Vigdis

4 kommentarer:

 1. En vakker rakkerunge :) Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Nå har jeg lært noe nytt. Jeg er så glad i den planten du viser, og har temmelig mye av den rundt om i hagen. For som du sier, er den en liten rakker, men synes den er lett å fjerne om det blir for mye. Jeg kaller den Vendelrot eller det latinske Valeriana, og trodde først du brukte det danske navnet på planten, men etter litt googling skjønte jeg at kjært barn har mange navn. Så nå vet jeg at den også kallers Baldrian her hjemme. Uansett, fin er den!!!

  Nyt våren!
  Klem Trine

  SvarSlett
 3. Hei Vigdis, so flott at plantene trivast. Sjølv om det for meg er viktigast at dei kjem fram i godt hold, så er det alltid kjekt å høyre at dei overlever og kjem att neste år. Lykke til vidare i hagen, ha ein god dag!

  SvarSlett
 4. Koselig å se grøftekantplanter i din hage:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...