torsdag 21. november 2013

Påkledning for vinteren

Sommerfuglbusk Buddleia kan trenge litt påkledning om vinteren, for ellers fryser den gjerne ned. Heldigvis pleier den å skyte fra rota igjen selv om vinteren har vært hard, men det går jo utover blomstringen selvfølgelig. 
Denne Buddleiaen ble innkjøpt i sommer for en god slant penger. Nå har jeg gitt den et varmt "kleslag" av visne tujagreiner og tørre bregneblader. Utenpå det har jeg bundet fast et lag med striestoff.
Håper dette redder neste års blomstring og at den ikke råtner bort (hvis det regner mye). Skal gjøre det samme med parykkbusken også. Det er første gang jeg gjør det på denne måten, så jeg er litt spent...

Klem fraVigdis

7 kommentarer:

 1. Du er heldig som kan ha sommerfuglbusk i hagen for de er så flotte. Dessverre er det for kaldt hos oss. Håper innpakkingen blir vellykket!

  SvarSlett
 2. Hei! Vi har to stykker, men de står i store krukker som blir tatt inn om vinteren. Har tenkt at de skal få stå ute, men så kommer kuldegradene og de havner i kjelleren. De siste vintrene har det vært 15-20 -grader og jeg vet ikke om de tåler det. Lykke til med overvintring! Anne

  SvarSlett
 3. Beautiful are your garden photos!

  SvarSlett
 4. Det er nok noen som trenger ekstra omsorg i hagen på denne tiden. Lurt å ta seg tid til det. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Ja det kan nok trenges en ekstra frakk om vinteren...om den blir så kald som sist vinter:)
  God helg til deg:))

  SvarSlett
 6. Hei atter en gang fra Gran Canaria. Jeg må bare si det var en viktig påminnelse. Min frøs ned i vinter, og det ble nesten ingen blomstring i år. Må fikses snarest!

  SvarSlett
 7. Har gjort det samme her hos meg etter råd fra deg, Vigdis. Pluss å fyller kukompost rundt røttene. Spent på om dette funker. I vår døde 4 stk her.
  De innpakkede Buddlejaene ser ut som menneskeliknende skulpturer der de står. Litt spooky.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...