søndag 10. november 2013

Falt for fristelsen

Jeg har akkurat vært på Plantasjen for å kjøpe vårløk til 50%, og hva finner jeg? Jo søte små Juleroser Helleborus Niger med masse knopper til en overkommelig pris!  Denne fristelsen kunne jeg ikke stå i mot, og nå er denne skjønnheten plassert på trappa. Dette er min Helgeglede. Jeg skal ta den inn om natta, men jeg lurer på om jeg kan plante den ut i bedet, eller er det best å vente til våren? Noen som vet hva som er lurt? Jeg hadde en flott hvit julerose som døde på grunn av barfrosten på senvinteren og jeg savner den fremdeles.

Hagehilsen fra Vigdis

10 kommentarer:

 1. De hvite julerosene som er å få kjøpt på denne tiden er bare uimotståelig. Hvite og vakre! Jeg planter de ut i bedet om våren når de er blitt pjuskete og er ferdigblomstra. Og så blomstrer de igjen til neste vår. Men jeg har en som faktisk blomstret på nytt nå i høst. Men så har vi jo hatt en sjelden fin og mild høst da!

  SvarSlett
 2. Ja, jeg holdt på å falle for fristelsen jeg også, men besinnet meg i siste øyeblikk. Jeg vet ikke hva som er best. Jeg hadde mange juleroser inne i kjelleren, og halvparten døde. Jeg hadde nok vurdert å plante den ut med en gang, og kanskje dekket den med granbar når det blir skikkelig kaldt.

  SvarSlett
 3. Åh ja, det blir nok juleroser i inngangen for meg også, utrolig vakre!

  SvarSlett
 4. Er enig med Marit, bedre å plante den ut nå mens det ennå er forholdsvis mildt ute. De er bare uimotståelig vakre!

  SvarSlett
 5. For en vakker helgeglede:) Håper du klarer å overvintre den greit. Jeg har ingen erfaring med juleroser og lærer gjerne av dine;)

  SvarSlett
 6. Jeg klarte så vidt det var å styre unna : ) Men jammen så står fjorårets utskeielse med knopper ute i hagen :) God ny uke!

  SvarSlett
 7. Juleroser er bare så vakre! Jeg ville plantet den ut nå. Har tidligere kjøpt juleroser i januar og prøvd å holde liv i dem til våren med større skuffelse enn hell... På Obs er det også tilbud på slike nå og jeg skal kjøpe et par i morgen for å plante ut og håper det går bra:-)

  SvarSlett
 8. Nydelig helgeglede hos deg. Eg var på nippen til å kjøpe sjølv no når eg var på Plantasjen.....det er så mange fristelsar. Nokre løk vart med heim :))

  SvarSlett
 9. Skjønner veldig godt at du lot deg friste av denne. Det er det nok flere som også ville gjort.
  Veldig hyggelig at du ville være med på helgegleder.

  Klem vivi

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...