torsdag 7. juli 2016

Gjerde av hasselvegger

 Jeg er kjempefornøyd med vårt nye hasselgjerde! Så glad for å få et mer privat preg på hagen mot naboen. Gjerdet er laget av hasselvegger fra nettbutikken www.tilboligen.no.(Se under levegger) De holder til i Horten og sender til hele landet.

Siden gjerdet er relativt tett, regnes det som levegg. Jeg har snakket med teknisk etat og her i Sandefjord er det greit med et levegg-gjerde opptil 150 cm høyt og 10 meter langt så lenge naboen ikke har noen motforestillinger. Naboen vår liker det veldig godt. :)

Tidligere var det et flettverksgjerde her. Det gikk greit å skjære det ned med vinkelsliper.

Gjerdepanelene har vi festet med galvaniserte patentbånd og skruer. Stolpene er på 70x70 mm, men i strøk hvor det er mer værhardt, kan det være nødvendig å bruke 100x100 mm. Stolpene må minimum 60 cm ned i bakken for å stå støtt. 

Gjerdet er akkurat passe luftig. Tilboligen har hasselvegger i forskjellige høyder: 100, 140 og 180 cm. Bredde er ca 120 cm. Greinene er ikke 100 % rette, men det gjør det mer sjarmerende. Vårt gjerde er 140 cm høyt og er festet slik at det er 5-8 cm over bakken. Regner med at levetid er ca 10-12 år. 


Hagehilsen fra Vigdis


2 kommentarer:

  1. Fint gjerde, forstår godt at også naboen er fornøyd med det. Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...