torsdag 30. juni 2016

Vakre blader

 De første årene jeg stelte i hagen brydde jeg meg overhodet ikke om blader. Det var bare blomstene som gjaldt. La knapt merke til bladene når jeg kjøpte staudene. Så blind kan man altså være. Brunnera macrophylla 'Jack Frost' med sine store hvite blader lyser opp i skyggen og er vakker hele sommeren. I år har den fått kompostjord og den stortrives. Den blomstrer lenge om våren med små klarblå forglemmegei blomster.

 Det er flott med blomster, men bladene varer mye lenger. Det er som oftest kontrasterende bladformer som gir bedet et lite løft. Er det noen som vet hvilken plante det er som står i midten? Den med eplegrønne blader. Frykter at det er en Physalis, men tror den får lilla blomster.

Den gule Løvehalen Phlomis Russiliana står på sitt beste nå, og den har store flotte blader. Vintergrønn er den også og de brune store frøstandene er dekorative om vinteren. Liker denne kontrasten i tekstur: myk, grå Lammeøre, knudrete Buksbomballer og løse, flagrende Løvehaleblader. I bakgrunnen er mitt nye gjerde av hasselgrener. Mer om det i neste innlegg. Er så fornøyd med det! Naboen gleder seg også :)

 Mørke blader er et fint bakteppe for friske grønne blader.

 Bakerst Marikåpe med lodne,runde blader, deretter gyllent gress Hakonechloa macra Aureola, Foran er det en mørkbladet hyll.

 Hosta og Storkenebb-blomster.

 Mitt lille japanske hjørne med Japanlønn, blanke Hasselurtblader og Strutsevingebregne.

Strutsevingebregne som bakgrunn for Akeleier.

Hagehilsen fra Vigdis

5 kommentarer:

 1. Ja, masse flotte blader, og den løvehalen er utrolig dekorativ.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 2. Hei!
  Hvis det er den jeg tror du mener, er det ingen grunn til frykt. Den ligner veldig på Kirengshoma koreana, voksklokke. Hvis det er den, må du ha plantet den og så glemt den. I hvert fall gled deg til august/ september da blomstrer den med nydelige blekgule blomster.
  Vakkert hos deg nå. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper at det er den, nydelig plante!

   Slett
 3. Så gøy å se deg igjen her på bloggen, Vigdis! :) Det var voldsomt flott blomstring hos deg. Nydelig å se det flotte gjerdet ditt igjen!

  SvarSlett
 4. Så flotte blader!
  Kontrastene mellom fargene og de ulike bladene har du lykkes veldig godt med, Vigdis! Herlig å se:)
  Ønsker deg en fin ny sommeruke:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...