søndag 10. juli 2016

Inspirasjon fra Hampton Court Palace Flower Show 2016

Jeg har vært i London i helga og hentet hageinspirasjon på Hampton Court Flowershow. Dette er verdens største årlige hagemesse og vel verdt et besøk. I forhold til Chelsea er denne hagemessen litt mer folkelig og avslappet. Det er mer plass og det føles ikke så klaustrofobisk tettpakket av mennesker. Standarden på designhagene er riktignok litt lavere. Stjernedesignere med stort budsjett er alltid på Chelsea, mens de unge får gjerne prøve seg for første gang på Hampton Court.

Hagen som vant mitt og publikums hjerte er så lekker så lekker. Gråbeige steinheller, vinrød pergola og stakittgjerde, beplantning i gult, vinrødt og hvitt. Den er mye finere enn det jeg greier å vise på bildene.

Foran "huset" er det først en formiddagsterrasse, deretter noen trappesteg ned til ettermiddagsterrassen med bevegelig pergolatak. Videre en hellelagt sti over en rektangulær vanndam og plen, og til slutt en skjermet grønnsakshage med redskapsbod.

Detter er vel et flott bevis på at gult er en flott farge?

 En bitteliten grønnsakshage med røde opphøyde bed og redskapsbod.

Videre til andre deler av hagemessen. Den sorte gryte ser ut til å være et trivelig sted.

Flate avlange steiner er tettpakket på bunnen av "elva". Nesten som en stim av fisk.

 Enkelt og effektfullt.

Ikke fullt så enkelt å klippe denne plenen :)

 Klatreobelisken til venstre for hytta konkurrerer litt for mye visuelt med spiralskulpturen synes jeg. Men koselig er det.
 Gråblått og gulbeige er flott sammen.

 Corten stål er det fremdeles mye å se av.


Furubusker er i ferd med å bli in tror jeg. De fungerer bra sammen med grøftekant-looken. Men jeg tror det tar litt tid før jeg planter furubusker i min egen hage.

Hagehilsen fra
Vigdis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...