mandag 22. juni 2015

Duftende hage

Det er midtsommer og hagen dufter fantastisk. Skjærsmin (den hvite busken til venstre) fyller hele hagen med sin parfyme.
Jeg kan heller ikke unnvære de vanlige gule dagliljene. Hver gang jeg går forbi dem blir jeg møtt av den deiligste duft.
Baldrian (den hvite bak akeleiene) lukter ikke så godt må jeg innrømme. Katter blir visst fullstendig henrykte og kåte av lukten....

Hagehilsen fra Vigdis


3 kommentarer:

 1. Henger meg på at duft i hagen er veldig viktig. Og jeg liker lukten av Baldrian, men blir nok ikke yr av den ;)
  Ha ei finfin hageuke.

  SvarSlett
 2. Hei Vigdis!
  Duftende planter er ekstra herlig, jeg er enig med deg i det. Det tilfører hagen en ekstra dimensjon med duftende blomster og busker. Vi har skjasmin i nærheten av en sitteplass, og det er helt fantastisk når den blomstrer.
  Vendelrot (valeriana lat.) er jeg også glad i, selv om ikke duften er helt innertier. Jeg liker den så godt i knopp med disse søte perlene tett i tett. Jeg tror navnet Baldrian er det danske ordet for denne planten. Vet Anne Just omtalte den som Baldrian, og jeg måtte søke på nett når jeg så planten i innlegget ditt. Havnet på ei dansk side da også. Gi meg tilbakemelding om dette er uriktig eller jeg har misforstått.. Har den over alt i hagen og liker den godt. Det er jo egentlig en urt forresten!

  Ha fine dager i hagen!
  Hilsen fra Trine

  SvarSlett
 3. Mmm, nydelig er sjasminduften. Har den ikke selv, men naboens busk sender duften inn til oss :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...