onsdag 3. juni 2015

Great Dixter

For to uker siden var søsteren min og jeg på hagetur i London og omegn. Det ble også tid til en togtur til Sussex og hagen Great Dixter. Dette er en gammel eiendom som inntil for noen få år siden var hjemmet til den folkekjære hageskribenten og gartneren Christopher Lloyd.

Det var både hagl, regn, sol og vind den dagen vi var der og bildene ble litt mørkere enn jeg hadde håpet. Selv om Lloyd nå er borte, så drives hagen videre i hans ånd. Det vil si stadig eksperimenteringer og vågale sammenplantinger. Lloyd var ikke så redd for hva andre ville si. 

 I mai er det fullt av forglemmegei i hagen.

 Denne blå løkblomsten heter Prærielilje Camassia. Den tåler ca 5 kuldegrader, og det betyr at det er ikke mange stedene i Norge den vil trives dessverre.

 Noe av styrken til hagen er den flotte grunnstrukturen med hagerom, barlindhekker og småhus.

 Great Dixter er visstnok aller finest på sensommeren, men jammen er det mye fint å se på i mai også.

 Sjefsgartneren jobbet mange år sammen med Lloyd og har ganske frie hender til å fornye bedene. De skal ikke bli værende akkurat slik de var da Lloyd døde.


Tror jeg må tilbake dit i august....

Hilsen Vigdis


5 kommentarer:

 1. Så kjekt det var å få se dette. Minner meg om at det er akkurat ett år siden jeg var der sammen med Hagelaget. Spennende hus og hage, kunne godt vært kulisser for en skikkelig, engelsk krim dette her :-)

  SvarSlett
 2. Flotte billeder fra Great Dixter, som er en fin have. Vi var der sidste år i juli og da kunne jeg ikke lide de mange vilde farvesammensætninger og det rodede udtryk i bedene. Men nu har vi lige besøgt haven igen (8. maj) og DA var den flot. Jeg kunne virkelig godt lide den. (du kan se mit indlæg derfra en gang i næste uge).
  Det er dejligt at haven drives videre i Lloyds ånd og uanset om man er til de mange vilde farver, så er det et fantastisk sted.

  SvarSlett
 3. Utrolig flotte bilder. Jeg har heller ikke besøkt denne i August. Bare i mars og april og jaggu er den ikke flott da også.
  Kjempegøy å se bildene dine og nok en gang blir jeg minnet på hvor flotte hvite skjermplanter er. Jeg må ha flere og flere og flere!

  SvarSlett
 4. Så fantastisk fint!!! Jeg blir inspirert til å planlegge England-/hagetur.

  SvarSlett
 5. Engelske hager er så fine, både profesjonelle og private. Lett å bli inspirert.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...