torsdag 19. juni 2014

Sjarmerende rambler-roser

Rambler-roser eller Lianroser som de heter på norsk strekker seg fort i høyden og kan bli kjempehøye under optimale forhold. De er ikke remonterende, men blomstrer til gjengjeld overdådig de få ukene de blomstrer.
Jeg har tre stykk av denne typen klatreroser i hagen og er mest glad i den vaniljegule på forsiden av huset. Husveggen burde vel hatt en mørkere farge slik at blomstene kom enda mer til sin rett, men så er den mørke parykkbusken finest mot lys vegg.... 
Knoppene er like vakre som blomstene synes jeg, dessverre vet jeg ikke navnet.

I år har det altså blitt disse fargene på forsiden av huset: lysegult, lyseblått, plommerosa og rødbrune blader. Er veldig fornøyd og lurer på om jeg skal plante noen matchende Riddersporer (øverst til høyre).

Utsikten fra kjellerleiligheten. Rhapsody in Blue til venstre.

Kirsebærtreet like ved blomstrer for andre gang :) Det er naboens rambler som gjør akkurat det den er skapt til, dvs slynge seg oppover i treet. Ramblerne har som regel insektsvennlige, enkle blomster.

Ramblere beskjæres helst  like etter blomstringen og ikke tidlig på våren. Den tåler godt beskjæring om våren også, men blomstringen kan bli litt mindre siden den blomstrer på eldre greiner.

Hagehilsen fra Vigdis

3 kommentarer:

 1. For et nydelig sommerinnlegg, med ramblere som hovedperson! Det er bare fantastisk med roser som vokser i høyden. Enig i at de er verdt det, selv om de blomstrer kun noen uker. Så kan de remonterende ta over senere i sesongen.

  SvarSlett
 2. Så nydelige roser du har. Og de andre plantene i nydelige farger. Der vil jeg tro du koser deg:-) Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 3. Hejsa
  Jeg syntes det ser utrolig hyggelig og fint ud. Sikke flot bedet er. Rosen er smuk og særligt op af huset gør den sig godt.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...