onsdag 4. juni 2014

Akeleiefrøstjerner og iris

Noen ganger må jeg stå midt i blomsterbedet for å ta et godt bilde. Jeg er nemlig helt betatt av fargene hvitt, blåtoner og lime og ville gjerne ha de med på samme bilde. Dermed var det bare å smyge seg inn blant staudene og håpe på at jeg ikke tråkket ned for mange valmuespirer. 
 Den hvite akeleiefrøstjernen har kommet i gang med blomstringen og jeg synes den er ytterst vakker.
 Så har det dukket opp en lignende lillarosa frøplante ved garasjen. Hvor kom den fra? Antakelig har jeg fått den fra en venninne for et par år siden....neimen ikke lett å huske hva man putter ned i jorda av småplanter.
Jeg er jo fryktelig glad i småblomstrede planter, men denne staselige irisen er ganske flott også. Den trives godt på sørsiden av huset og i år har sneglene ikke skadet den noe særlig.

Denne bart-irisen stammer fra en gammel hage og jeg lurer på om den tilhører den kjente, gamle sorten Indian Chief. Den har en finfin landingsplass for bier og veps, en deilig bart eller teppe å krype over og et elegant tak over det "aller helligste".

Hagehilsen fra Vigdis

4 kommentarer:

  1. Jeg har også en akeleiefrøstjerne, trodde den var hvit, men blomstrer nå lilla. Den lilla irisen var bare så fin og spesiell!!
    Ha en fortsatt fin hagedag!

    SvarSlett
  2. Så nydelige blomster i flotte farger! Liker denne paletten.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...