lørdag 29. mars 2014

Sommerfuglbusken er i fin form

I vinter har Sommerfuglbusken vært pakket inn i strie og tujagreiner. Dette er jo en busk som gjerne fryser ned om vinteren og det er ergerlig. I det varme vårværet vi har hatt i dag måtte jeg bare sjekke om Sommerfuglbusken hadde det bra. Og ja, den har allerede friske vårgrønne blader :) Med en så mild vinter som i år var det kanskje ikke nødvendig å pakke den inn? Lurer på om det er litt tidlig å pakke den helt ut ennå.

Flekklungeurten begynte å blomstre i går og i dag har den lille blomsten blitt blå. Nå går det unna i hagen, og det er meldt varmt og fint vær fremover! Gleder meg til mange timer i hagen i morgen.

Hagehilsen fra Vigdis

5 kommentarer:

 1. Tror jeg skal begynne å gjøre som deg og pakke inn sommerfuglbusken vår. Ikke for frosten sin del, men vinden. Fine grønne skudd er svidd av vinden og det er så kjedelig. Ha en fin kveld videre og herlig søndag i hagen :)

  SvarSlett
 2. SÅ gøy at sommerfuglbusken din har klart seg gjennom vinteren! De er bare så fine når de blomstrer:-)

  SvarSlett
 3. Takk for tipset! Det kan være noe å tenke på til neste år. Jeg klippet litt på våre sommerfuglbusker i dag, jeg. Satser på at det går bra. De har stått med grønne blader hele vinteren og nå ser det ut som om de har blitt grønnere. Vi fikk dem som innflyttingsgave fra noen venner i fjor og de fikk plass i det store bedet foran terrasse. Det er en herlig første vår i hagen vi etablerte i fjor sommer :)

  SvarSlett
 4. Dette innlegget er jeg interessert i å lese svara du får. Jeg tok i mot rådene du ga i høst og pakket inn mine 3 sommerfuglbusker i strie, samt hyppet et solig porsjon kukompost omkring røttene på den. Den 4. sommerfuglbusken har vært uten strie, for da var det ikke mer igjen på rullen.
  De innpakkede buskene har sett ut som 3 statuer der de har stått ved velkomstbedet gjennom vinteren. Ser de har har frodige skudd, men tør ennå ikke pakke dem ut. Hva velger du? Og hvos mye klipper du dem ned?

  SvarSlett
 5. Hmmm... Lurt å pakke den inn. Det har den helt sikkert likt. Jeg burde nok gjort det samme, mistenker jeg.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...